'Struijk verlengt contract tot 2027 bij Leeds United'

door Cristian de Jong 3

Bron Fabrizio Romano

'Struijk verlengt contract tot 2027 bij Leeds United'

door Cristian de Jong 3

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Pascal Struijk heeft zijn contract bij Leeds United verlengd tot medio 2027, zo meldt Fabrizio Romano. De oud-Ajacied imponeert in Engeland en heeft zijn goede spel nu beloond met een nieuw contract. Leeds staat momenteel vijftiende in de Premier League, daarmee beleven The Peacocks een wisselend seizoen.

Met dit nieuwe contract wordt Struijk één van de belangrijkste spelers van de club. De Nederlander werd na zijn goede prestaties opgenomen in de voorselectie van Oranje voor het WK in Qatar. De definitieve selectie haalde de verdediger echter niet. Bij Leeds stond Struijk voor het wereldkampioenschap wekelijks in de basis. In Engeland functioneert de Nederlander vooral als linksachter.

Verleden bij Ajax

Struijk heeft een verleden bij Ajax. Spelen in het eerste van de Amsterdammers deed hij echter nooit. Wel doorliep Struijk een gedeelte van de jeugdopleiding van Ajax. Daarnaast mocht Struijk één wedstrijd op de bank plaatsnemen bij Jong Ajax. Dat was in de met 7-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Oss.

Struik vertrok in de winterstop van het seizoen 2017/18 naar Engeland voor een avontuur bij Leeds United. The Peacocks speelden toentertijd nog op het tweede niveau in Engeland. In december 2019 mocht de verdediger zijn debuut maken voor de club. Die wedstrijd werd toen met 2-0 gewonnen tegen Hull City. Struijk speelde tot dusver 66 wedstrijden voor Leeds waarin hij tweemaal trefzeker was.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.