Sporting aanvoerder Coates onzeker voor ontmoeting Ajax

door Bauke van Elk 14

Bron VI

Sporting aanvoerder Coates onzeker voor ontmoeting Ajax

door Bauke van Elk 14

Bron VI

Laatst geüpdatet

Sebastián Coates lijkt wederom niet in actie te kunnen komen tegen Ajax in de Champions League. De aanvoerder van Sporting Portugal is besmet met het coronavirus en moet om die reden in quarantaine. Het groepsduel met Ajax lijkt voor de verdediger te vroeg te komen.

De vorige keer moest de centrale verdediger nog toekijken hoe zijn ploeg met 1-5 verloor van de Ajax. Toen gooide een schorsing roet in het eten voor de Uruguayaan. Nu lijkt Coates dus helemaal niet mee te reizen richting Amsterdam om revanche te halen voor de oorwassing in Lissabon.

Vrijdag speelt de aankomende tegenstander van Ajax in de Champions League in eigen land de topper tegen Benfica. Die wedstrijd moet de aanvoerder sowieso aan zich voorbij laten gaan. De vorige keer miste Sporting niet alleen hun captain. Ook de grote sterspeler Pedro Gonçalves speelde toen niet mee: hij is er echter wel bij in Amsterdam.

Wedstrijd voor de eer

De ontmoeting tussen Ajax en Sporting Portugal is er eentje voor de eer. Beide ploegen zijn al door naar de volgende ronde van het miljardenbal en dus staat er in tegenstelling tot vorige jaren niets cruciaals op het spel voor Ajax. Toch zullen de Amsterdammers gebrand zijn op resultaat: bij winst heeft Ajax alle groepswedstrijden weten te winnen, dit kwam nog nooit voor in de geschiedenis van de club. Bovendien levert een zege Ajax 2,8 miljoen euro op.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.