Slot onderschat Ajax niet: 'Ik vind Ajax geen ongeleid projectiel'

door Youri van Straaten 57

Bron Voetbal International

Slot onderschat Ajax niet: 'Ik vind Ajax geen ongeleid projectiel'

door Youri van Straaten 57

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Arne Slot denkt dat Feyenoord zondag geen makkelijke uitwedstrijd voor de boeg heeft in De Klassieker. De coach van de Rotterdammers benoemt de kwaliteiten van Ajax die hem zijn opgevallen in de wedstrijd tegen Olympique Marseille afgelopen donderdag.

Ajax was afgelopen donderdag erg kwetsbaar in de verdediging door twee keer een voorsprong weg te geven. Gezien de situatie bij Ajax lijkt het een ideaal moment voor Feyenoord om de Amsterdammers te treffen, maar zo ziet Slot dat niet. 'Ik denk dat Ajax-uit een van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen is, ongeacht hoe zij ervoor staan. Wij hebben daar in achttien jaar één keer gewonnen', benadrukt Slot - geciteerd door Voetbal International - op zijn persconferentie. 'Dus voor ons is Ajax-uit gewoon een lastige uitwedstrijd.'

Slot heeft de wedstrijd van Ajax tegen Olympique Marseille ook bekeken. Hij kwam tot een andere conclusie dan de meeste analisten. 'Het ging bij Ajax veel over de kansen die ze tegen hebben gehad, maar ik heb vanochtend nog even de kansen die ze zelf hebben gehad op een rijtje gezet, dat waren er ook een aantal, kan ik je vertellen. Ik denk dat iedereen gisteren ook weer heeft gezien hoeveel individuele kwaliteit er bij Ajax op het veld staat. Je kunt hun aanvallers niet te veel ruimte geven. Natuurlijk kunnen er nog dingen beter, maar dat is normaal, dat geldt voor elke ploeg aan het begin van het seizoen. Maar als je dan nog tot zó veel kansen komt, zegt dat heel veel over de kwaliteit die je hebt als elftal', vindt Slot. 'Ik vind Ajax geen ongeleid projectiel. Ik vind juist dat ze wel een heel duidelijk plan hebben. Wat nog niet wil zeggen dat het gelijk perfect verloopt. Ik zie wel heel duidelijk een structuur hoe zij willen spelen.'

Ajax' seizoen tot nu toe

Ajax kende een matige seizoensstart. Het begon met een 4-1 overwinning thuis tegen Heracles Almelo. Een week later werd er met 2-2 gelijkgespeeld uit bij Excelsior. In de tussentijd kwalificeerde het zich wel voor de Europa League ten koste van Ludogorets. Met een aantal nieuwelingen kwam Ajax ook niet verder dan een gelijkspel uit bij Fortuna Sittard. Na de interlandperiode verloor het bij FC Twente in Enschede. De eerste wedstrijd van de groepsfase van de Europa League werd met 3-3 gelijkgespeeld tegen Olympique Marseille. Zondag om 14.30 uur staat De Klassieker op het programma.

Ben jij een nieuwe speler en geloof jij in een zege van Ajax op Feyenoord? Zet in en ontvang 50 of 100 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.