Slot haalde puntenverlies Ajax niet aan: 'Helpt ons in deze wedstrijd niet'

door Jesse ter Haar 10

Bron ESPN

Slot haalde puntenverlies Ajax niet aan: 'Helpt ons in deze wedstrijd niet'

door Jesse ter Haar 10

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Arne Slot is blij dat Ajax zondag tegen Go Ahead Eagles punten heeft verspeeld, maar gebruikte het resultaat niet ter motivatie van de spelers van Feyenoord. De oefenmeester wilde 1-3 zege van de Rotterdammers op Sparta Rotterdam nog niet als kampioenswedstrijd noemen, maar hij weet dat de club er goed voorstaat.

'Het is heel prettig dat Ajax punten verliest, daar hoef je niet omheen te draaien, maar dat helpt ons in deze wedstrijd niet', aldus Slot na afloop van het duel met Sparta Rotterdam. In gesprek met ESPN vertelt hij het resultaat van Ajax niet eens te hebben genoemd in de kleedkamer. 'We hadden voor de wedstrijd al een goede uitgangspositie, dan moet je gewoon alles geven.'

Of Feyenoord zondag een kampioenswedstrijd heeft gespeeld, weet Slot zo net nog niet. 'Ik heb er nog niet zo vaak een gehad, dus ik kan je niet precies vertellen hoe dat voelt', aldus de oefenmeester van de koploper van de Eredivisie. 'Maar het was duidelijk dat dit een heel belangrijke wedstrijd voor ons was, zoals de volgende zeven ook. Dan is het fijn dat je wint.'

Kökcü erkent woorden Slot

Orkun Kökcü erkent - eveneens tegenover ESPN - dat de spelers van Feyenoord van tevoren niet op de hoogte waren van het resultaat van Ajax. Hij kan er ook vrij weinig mee en wenst niet te veel op de concurrentie te letten. 'Ik denk dat we hetzelfde moeten blijven doen. Het is aan ons om elke wedstrijd weer alles te geven. We kunnen niet verzaken, want dan krijgen we het moeilijk', vertelt de Turkse international.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.