Slavia Praag zet Ihattaren terug naar B-elftal

door Robin Ridder 103

Slavia Praag zet Ihattaren terug naar B-elftal

door Robin Ridder 103

Laatst geüpdatet

Mohammed Ihattaren wordt teruggezet naar het B-team van Slavia Praag, zo valt te lezen op de officiële clubkanalen. Volgens de club van de oud-Ajacied moet hij zich daar voornamelijk blijven bezighouden met zijn fysieke conditie.

Ihattaren tekende in december 2023 een contract bij de Tsjechische club Slavia Praag tot het einde van het seizoen. Onlangs zei coach Jindřich Trpisovsky dat het een talentvolle speler is die op de goede weg lijkt te zijn. 'Hij heeft in een maand veel werk verricht. Hij is enkele kilo’s afgevallen en heeft volgens tests ook veel spiermassa gewonnen. Het is een gok, maar dat wisten we. We hebben die genomen.'

Volgens Trpisovsky was de aanvallende middenvelder bezig met een strak programma. 'Ihattaren volgt al een maand lang een individueel programma en dat zal hij in januari verder blijven doen. Dagelijks werkt hij samen met fitnesstrainers. We moeten hem conditioneel en qua kracht op een niveau krijgen zodat hij mee kan trainen met de A-selectie, wat op dit moment nog niet het geval is.' Na afloop van het trainingskamp eerder deze maand is duidelijk geworden dat het nog altijd schort aan zijn fitheid.

Ihattaren kende turbulente zomer

In de zomer van 2023 zag het er allemaal nog anders uit. Toen leek Ihattaren te vertrekken naar het Turkse Samsunspor. Op 3 augustus 2023 besloot de club toch niet met hem in zee te gaan, nadat de speler aanvullende eisen zou hebben gesteld. Uiteindelijk kwam de Nederlander uit bij het Tsjechische Slavia Praag.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.