Silberbauer zag slechte eerste helft van FC Utrecht: 'Niet tevreden over onze prestatie'

door Timo Suur 9

Bron FC Utrecht

Michael Silberbauer, trainer van FC Utrecht, is niet tevreden met de prestatie van zijn ploeg in de eerste helft tegen Ajax. De Domstedelingen kwamen slecht uit de startblokken in de Johan Cruijff ArenA en de oefenmeester is hier niet over te spreken. FC Utrecht ging uiteindelijk met 3-1 onderuit tegen de Amsterdammers.

'We zijn niet tevreden met onze prestatie in de eerste helft', begint Silberbauer tegenover de clubkanalen van FC Utrecht. 'Er waren te veel zaken die we moesten doen maar niet deden in deze helft', vervolgt de oefenmeester. Na een slechte eerste helft kwamen de Domstedelingen in het tweede bedrijf beter voor de dag. 'In de tweede helft, waarin we tegen een 1-0 achterstand aankeken, voelde ik en het team dat er nog een kans was en daar wilden we voor gaan. In die fase vond ik dat wij op alle fronten beter waren.'

Dat FC Utrecht de eerste helft een slechte prestatie leverde, had ook te maken met de kwaliteiten van Ajax, zo vertelt Silberbauer. 'Ajax is een goed team', zegt de trainer, waarna hij nadere toelichting geeft. 'Als je hen te veel ruimte geeft dan ontstaat er te veel ruimte tussen de linies en dan kunnen ze ook laten zien waarom ze een goed team zijn. We kregen te weinig druk op de bal, we waren niet hard genoeg in de duels en we stonden te ver weg van elkaar. We moeten leren van de eerste helft.'

Ajax wint overtuigend van FC Utrecht

Ajax wist uiteindelijk een overtuigende overwinning te boeken op FC Utrecht. In de eerste helft creëerden de Amsterdammer veel kansen, maar er werd slechts één keer gescoord. In het tweede bedrijf scoorde Tasos Douvikas namens de tegenstander de gelijkmaker. Brian Brobbey en Davy Klaassen stelden orde op zaken voor Ajax met respectievelijk de 2-1 en 3-1 en dus bleven de drie punten in Amsterdam.