'Sanogo vindt in Marokkaanse nummer twee nieuwe club'

door Bart Veenstra 52

Bron Voetbal International

'Sanogo vindt in Marokkaanse nummer twee nieuwe club'

door Bart Veenstra 52

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Yaya Sanogo heeft in het Marokkaanse Raja Club Athletic een nieuwe club gevonden, zo meldt onder meer Voetbal International. De spits, die in het seizoen 2015/16 door Ajax van Arsenal werd gehuurd, was het afgelopen jaar clubloos.

Sanogo werd op jonge leeftijd door toenmalig Arsenal-manager Arsène Wenger overgenomen van AJ Auxerre, maar bij de Londense topclub wist hij nooit door te breken. Arsenal verhuurde hem aan onder meer Crystal Palace en Charlton Athletic, maar ook aan Ajax. Ook in Amsterdam liet hij geen onuitwisbare indruk achter.

In 2017 vertrok Sanogo definitief bij Arsenal. Hij ging aan de slag bij Toulouse FC en voor die club maakte hij zowaar twaalf competitiedoelpunten. Toch liet ook deze club Sanogo uiteindelijk transfervrij gaan. Tijdens het seizoen 2020/21 speelde Sanogo de tweede seizoenshelft voor Huddersfield Town, maar scoren voor de club uit het Championship deed hij niet.

Eindelijk nieuw avontuur Sanogo

In het afgelopen seizoen zat Sanogo zonder club, maar aan die clubloze status lijkt nu een einde te komen. Ruim een jaar na zijn laatste officiële duel sluit hij, zo schrijft Voetbal International, zo goed als zeker aan bij Raja Club Athletic. Sanogo kan bij de Marokkaanse nummer twee van het vorige seizoen een contract voor twee seizoenen tekenen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties