Sandler over Brobbey: 'Het is leuk dat hij een andere speelstijl heeft dan de meeste spitsen in de Eredivisie'

door Jari Perridon 13

Bron Omroep Gelderland

Sandler over Brobbey: 'Het is leuk dat hij een andere speelstijl heeft dan de meeste spitsen in de Eredivisie'

door Jari Perridon 13

Bron Omroep Gelderland

Laatst geüpdatet

Philippe Sandler is ervan overtuigd dat er met NEC wat te halen valt in de Johan Cruijff ArenA aankomende zondag. Dit laat hij weten bij Omroep Gelderland. De verdediger doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Ajax en speelt bij NEC samen met nog een aantal andere ex-Ajacieden, zoals Lasse Schöne, Jasper Cillessen en Sontje Hansen.

Sandler stelt dat NEC niet bang is voor Ajax en hij kijkt er naar uit om in de ArenA te gaan spelen. 'Het is in de ArenA, dat zijn zeker leuke wedstrijden. Ik denk dat het aan onszelf ligt. Als we ons eigen spel spelen, valt er zeker wat te behalen', zegt hij vol vertrouwen.

In de vorige speelronde verloor NEC op bezoek bij RKC Waalwijk met 2-0. Volgens de centrale verdediger zat de ploeg er toen niet lekker in. 'Niemand heeft zijn niveau gehaald. Ik merkte toch dat we een beetje vermoeid waren en dat zie je dan terug in het resultaat. Ajax is gewend om doordeweeks te spelen, dus ik denk niet dat ze vermoeid zijn. Ze zullen vol gas geven, maar wij gaan er ook vol op klappen.'

Duelleren met een oude bekende 

In de ArenA zal Sandler tegenover Brian Brobbey komen te staan. Hij kijkt zelf enorm uit naar de duels die hij met hem zal uitvechten aankomende zondag. 'Hij doet het echt uitstekend. Ik ken hem ook goed, het is leuk om tegen hem te spelen. Zijn spel ligt mij wel, het is leuk dat hij een andere speelstijl heeft dan de meeste spitsen in de Eredivisie.'

De laatste weken wordt het spel van Sandler enorm geprezen en wordt hij zelfs gelinkt aan de Amsterdammers. Zelf is hij daar niet zo mee bezig. 'Ik krijg die dingen niet zo mee, maar familieleden en vrienden die ook Ajax-supporter zijn, lezen dat. Die sturen dan appjes. Dat is leuk, maar ik probeer me te focussen op NEC. Ik heb een geweldige tijd gehad bij Ajax, daar heb ik heel veel geleerd. Ik speelde toen vaak op het middenveld, op latere leeftijd ben ik pas centraal achterin gaan spelen. Maar daar is zeker de basis gelegd voor hoe ik nu speel', sluit hij af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.