Real Madrid wint dankzij twee VAR-strafschoppen

door Jesse ter Haar 21

Real Madrid heeft zondagavond nipt weten te winnen van Levante. In de eerste helft kwam het op voorsprong na een door de VAR gegeven penalty. Nadat Levante na rust langszij kwam, kreeg Real Madrid opnieuw een strafschop van de VAR.

Met name de laatst gegeven penalty deed een hoop stof opwaaien. Casemiro lijkt in eerste instantie geraakt te worden door een verdediger van Levante, maar in de herhaling viel te zien dat hier geen sprake van was. Toch kreeg Real Madrid de penalty en die werd benut door Gareth Bale.

In de eerste helft was het Karim Benzema die de gekregen penalty benutte, waarna Roger Marti na een uur spelen de 1-1 binnen werkte. Voordat Ajax op bezoek gaat in het Santiago Bernabéu werkt de Koninklijke nog twee duels af. Tweemaal ontvangt Real Madrid daarbij concurrent FC Barcelona.