PSV wint ruim van Sturm Graz in derde voorronde Champions League

door Brent Tomassen 88

PSV heeft goede zaken gedaan in het heenduel van de derde voorronde van de Champions League. In Eindhoven won de ploeg van Peter Bosz met 4-1 van Sturm Graz, waarmee het een goede uitgangspositie heeft om de volgende ronde te bereiken.

PSV begon veel sterker dan de Oostenrijkers en dat leverde binnen een paar minuten de openingstreffer van Isaac Babadi op. Diezelfde Babadi stuurde na twintig minuten Johan Bakayoko diep, die spits Luuk de Jong bediende. De spits liet oud-Ajacied Kjell Scherpen kansloos en kopte raak: 2-0.

Noa Lang stond aan de basis van de derde goal van de avond. De linksbuiten schoot hard op de vuisten van Scherpen, die een rebound niet kon voorkomen. Opnieuw kon De Jong juichen, want hij schoot het buitenkansje tegen de touwen. Vlak voor rust scoorde Sturm Graz de aansluitingstreffer. Jon Gorenc Stanković kopte de bal uit een hoekschop binnen.

Na rust creëerde PSV voldoende mogelijkheden om verder uit te lopen, maar slechts één doelpoging bleek nog succesvol: een vrije trap van Joey Veerman werd hard ingekopt door Ibrahim Sangaré, die daarmee de eindstand bepaalde op 4-1. Volgende week volgt de return in Oostenrijk.

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!