'PSV heeft Quinten Timber in beeld als mogelijke opvolger Sangaré'

door Jesse ter Haar 425

Bron Voetbal International

'PSV heeft Quinten Timber in beeld als mogelijke opvolger Sangaré'

door Jesse ter Haar 425

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Quinten Timber is in beeld bij PSV, zo schrijft Voetbal International maandagavond. Mogelijk vertrekt Ibrahim Sangaré uit Eindhoven en de middenvelder van FC Utrecht geldt als mogelijke vervanger. PSV is overigens niet de enige geïnteresseerde partij.

Het is zeker niet ondenkbaar dat Sangaré bezig is aan zijn laatste seizoen in Eindhoven. De middenvelder kan op belangstelling rekenen uit vooral de Premier League. Aston Villa, Leicester City en Newcastle United zouden zijn prestaties nauwgezet in de gaten houden. De 24-jarige controleur kwam in 2020 over van Toulouse en kan alweer de volgende stap in zijn carrière zetten.

Tegelijkertijd richt PSV zijn vizier op de prestaties van Timber. John de Jong, technisch directeur van de club uit Eindhoven, zat tijdens het afgelopen weekend op de tribune bij FC Utrecht - NEC. De Utrechters wonnen met 1-0, maar Timber miste een behoorlijke kans. Een overstap van Timber naar PSV is echter nog geen zekerheid. Welke clubs het zijn, wordt niet bekend, maar er zou meer interesse uit het binnen- en buitenland zijn.

Timber trok naar FC Utrecht voor speeltijd

Timber begon zijn leven als voetballer in de jeugd van Feyenoord. In 2014 trok hij echter naar de opleiding van Ajax, waar hij jaren bivakkeerde alvorens hij de stap naar het betaald voetbal zette. In 2018 maakte hij zijn debuut in Jong Ajax, waarna in totaal nog 39 wedstrijden volgden. Zijn debuut in Ajax 1 maakte hij niet, waarna hij in de zomer van 2021 naar FC Utrecht vertrok.

In de Domstad maakte de jonge middenvelder vrijwel meteen indruk. Tijdens 29 van de 31 gespeelde Eredivisie-duels kwam hij in actie, waarvan hij 27 keer in de basis begon. Een veelscorende middenvelder is hij nog niet, getuige de twee doelpunten die hij wist te maken. Wel wist hij tot viermaal toe een medespeler in staat te stellen om te scoren.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties