Proença niet blij met coëfficiëntensysteem: 'Het is onrechtvaardig'

door Jesse ter Haar 60

Bron Record

Proença niet blij met coëfficiëntensysteem: 'Het is onrechtvaardig'

door Jesse ter Haar 60

Bron Record

Laatst geüpdatet

Pedro Proença, de man achter de competitieorganisatie in Portugal, is niet blij met de puntentelling in het huidige coëfficiëntensysteem. Hij ziet dat Nederland zijn thuisland voorbij is op de coëfficiëntenranglijst en dat steekt hem.

'We mogen onze ogen niet sluiten voor een tekortschietend puntensysteem', vertelt hij dan ook in gesprek met Record. 'Een land dat 75 procent van zijn punten heeft behaald in de Champions League heeft nu een plek verloren aan een competitie die 85 procent van zijn punten pakt in de Europa League en Conference League. Alleen omdat in elk toernooi de resultaten hetzelfde gewicht hebben. Dat is onrechtvaardig, we kunnen niet in stilte toezien hoe dit plaatsvindt.'

Tegelijkertijd weet Proença dat de clubs in Portugal die op de verschillende Europese podia actief zijn simpelweg beter moeten presteren. Daarbij heeft de bestuurder het met name over de clubs in de Europa League en Conference League. 'Er worden wonderen verricht, maar de gemiddelde teams zijn niet in staat om competitief te zijn in Europa. Daarmee schaden ze de andere clubs.'

De coëfficiëntenranglijst

Momenteel staat Portugal op de zevende plek op de coëfficiëntenranglijst, terwijl Nederland zelfs al vijfde staat. Frankrijk staat tussen beide landen in en neemt de zesde plek in. Door het verliezen van een plek bij de beste zes landen verloor Portugal tegelijkertijd haar twee plekken die een garantie bieden op het spelen in de Champions League. Alleen de kampioen van Portugal stroomt nu nog direct door naar de groepsfase van het miljardenbal, terwijl Nederland na dit seizoen twee zekere afgevaardigden kent.

Denk jij dat Ajax en Fortuna Sittard gelijk staan in de rust, maar Ajax uiteindelijk wel wint? Zet in en krijg 4,90 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.