Oud-Ajacied Rits tekent contract voor drie seizoenen bij RSC Anderlecht

door Timo Suur 19

Bron RSC Anderlecht

Oud-Ajacied Rits tekent contract voor drie seizoenen bij RSC Anderlecht

door Timo Suur 19

Bron RSC Anderlecht

Laatst geüpdatet

Oud-Ajacied Mats Rits heeft een contract getekend voor drie seizoenen bij RSC Anderlecht, zo valt te lezen op de website van de Belgische club. De middenvelder komt over van Club Brugge en is tot de zomer van 2026 verbonden aan RSC Anderlecht.

Rits stond tussen 2011 en 2013 onder contract bij Ajax, maar wist nooit door te breken in Amsterdam. Hij had veel last van blessureleed bij de Amsterdamse club en kwam nooit tot een officieel optreden in het shirt van Ajax. Na twee seizoenen besloot hij om te tekenen bij KV Mechelen en hier speelde hij 143 officiële duels en werd gezien als één van de leiders van de ploeg. Hierdoor verdiende Rits na vijf seizoenen een overstap naar Club Brugge en na een periode van vijf jaargangen komt er een einde aan zijn avontuur in Brugge.

Rits tekent een contract voor drie seizoenen bij RSC Anderlecht en dit doet hij met 'een heel goed gevoel', zo zegt hij tegenover de clubkanalen. 'Het was voor mij een eenvoudige keuze en het juiste moment om voor dit project te kiezen', aldus de middenvelder. 'Ik voelde onmiddellijk veel vertrouwen van de directie van RSC Anderlecht en ik geloof zelf sterk in de duidelijke sportieve visie van de clubleiding.'

'Rits is een waardevolle speler die de competitie door en door kent'

Jesper Fredberg, CEO Sports van RSC Anderlecht, is erg blij met de komst van Rits. 'Hij is een waardevolle speler die de competitie door en door kent, veel ervaring op de teller heeft en een dosis leiderschap aan de kern toevoegt', reageert Fredberg op het aantrekken van Rits. 'Hij is een dynamische centrale middenvelder, maar heeft ook een sterke persoonlijkheid en is een goede communicator.'

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.