Nederland zakt van zesde naar zevende plek op FIFA-wereldranglijst

door Jesse ter Haar 42

Bron FIFA

Nederland zakt van zesde naar zevende plek op FIFA-wereldranglijst

door Jesse ter Haar 42

Bron FIFA

Laatst geüpdatet

Nederland is een plek gezakt op de FIFA-wereldranglijst, zo is af te lezen op de website van de wereldvoetbalbond. Het Nederlands elftal is door de afgelopen periode gedaald van de zevende naar de zesde plek. Oranje is haar plek kwijtgeraakt aan Kroatië.

Wel blijft het Nederlands elftal landen als Italië, Portugal en Spanje voor op de ranking. De daling heeft te maken met de recente tegenvallende prestaties van de ploeg van Ronald Koeman. In de halve finale van de Nations League ging Oranje met 4-2 onderuit tegen Kroatië, terwijl in de troostfinale Italië te sterk was.

De volgende wedstrijden van het Nederlands elftal staan pas in september op de rol. In het kader van EK-kwalificatie neemt Oranje het op 7 september op tegen Griekeland, waarna drie dagen later een uitwedstrijd tegen Ierland volgt. Tot op heden verloor Nederland van Frankrijk en wist het te winnen van Gibraltar.

Top FIFA-ranking

De top drie van de wereldranglijst is onveranderd gebleven. Argentinië, Frankrijk en Brazilië - op volgorde van één naar drie - zijn de meest succesvolle landen. Verder staat België plek vier af aan Engeland, terwijl de Belgen zelf de vijfde plek innemen. Daarna volgen Kroatië en dus Nederland op plek zeven.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.