Matthäus wil meer speeltijd voor Gravenberch: 'Ze moeten hem voor de leeuwen gooien'

door Timo Suur 22

Bron Voetbal International

Matthäus wil meer speeltijd voor Gravenberch: 'Ze moeten hem voor de leeuwen gooien'

door Timo Suur 22

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ryan Gravenberch kan op steun rekenen van Lothar Matthäus. De clubicoon van Bayern München is van mening dat de middenvelder meer speeltijd moet krijgen bij de Duitse topclub. De oud-Ajacied maakte afgelopen zomer de overstap naar Duitsland, maar dit avontuur is vooralsnog geen succes.

Als het aan Matthäus ligt krijgen andere spelers, waaronder Gravenberch, snel de kans bij Bayern München. 'De transfers, die gebruikt werden om de selectie te complementeren, krijgen geen eerlijke kansen. Ik zou Gravenberch en Tel (groot talent van Bayern München, red.) voor de leeuwen gooien', zei de clubicoon bij de Duitse tak van Sky Sports, geciteerd door Voetbal International. Het gaat dit jaar niet goed bij de Duitse topclub. Ze zijn uitgeschakeld in de Champions League en het nationale bekertoernooi en ook de landstitel is nog in gevaar.

Gravenberch verdient volgens Matthäus de kans als basisspeler. De middenvelder kwam afgelopen zomer over van Ajax, maar moet het vooralsnog doen met invalbeurten. 'Hij had net zo goed niet gehaald kunnen worden. Ik vind dat ze hem veel vaker hadden kunnen gebruiken. Nee, ze hadden hem veel vaker moeten gebruiken zelfs', zegt de clubicoon over de situatie van de middenvelder. Er moeten veranderingen plaatsvinden in München volgens de analist.

Gravenberch hoopt op zijn kans bij Bayern München

Het moet volgend seizoen wel echt anders, zo vindt de middenvelder zelf. 'Een jaar trainen en spelen op topniveau is mooi en leerzaam. Alhoewel spelen, het is vooral trainen. Dat moet volgend seizoen anders, dan wil ik echt weer wekelijks aan spelen toekomen', zei Gravenberch zelf. Hij blijft wachten op zijn kans, maar er is wel sprake van hevige concurrentie op zijn positie. 'We hebben heel veel wedstrijden kort achter elkaar, dus van veel trainingen om het af te dwingen is geen sprake. Het is gewoon hopen dat ik een kans krijg en dan wil ik het laten zien.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.