Liverpool moet het tegen Ajax zonder Thiago doen; Núñez, Konaté en Keita keren terug

door Jesse ter Haar 15

Bron Liverpool

Liverpool moet het tegen Ajax zonder Thiago doen; Núñez, Konaté en Keita keren terug

door Jesse ter Haar 15

Bron Liverpool

Laatst geüpdatet

Liverpool moet het woensdagavond in de uitwedstrijd tegen Ajax zonder Thiago doen. De middenvelder greep de hoofdrol in de wedstrijd tussen beide ploegen op Anfield, maar krijgt daartoe woensdag niet de kans. Thiago kampt met een oorontsteking.

Dinsdag sprak Jürgen Klopp tijdens de persconferentie met de aanwezige pers en bevestigde hij het nieuws over Thiago. Eerder werd al bekend dat de Spanjaard niet meedeed tijdens de training van dinsdag van de Engelse club, maar het was wachten op het nieuws vanuit Liverpool.

Het is niet allemaal slecht nieuws bij de topclub, want Klopp geeft aan dat Darwin Núñez hoogstwaarschijnlijk wel in actie kan komen. Afgelopen weekend was de Uruguayaan nog niet fit genoeg om te spelen. 'Hij heeft gister (maandag, red.) en vandaag (dinsdag, red.) getraind, dus zoals het er nu naar uitziet, is hij beschikbaar', vertelt Klopp. Eerder behoorden spelers als Naby Keïta en Ibrahima Konaté ook nog tot de ziekenboeg, maar zij lijken fit. Overigens is Keïta niet ingeschreven voor de Champions League.

Wel beaamt de Duitse oefenmeester dat Liverpool dit seizoen behoorlijk wordt geteisterd door blessureleed. 'We hebben dit seizoen veel problemen met blessures, maar gelukkig komen er ook weer wat spelers terug', vertelt Klopp, die hoopt op beterschap bij zijn ploeg. 'Onze prestaties zullen constanter moeten worden, maar ik kijk positief naar de wedstrijd van morgen.'

Respect voor Ajax

Tegelijkertijd heeft hij nog altijd veel respect voor de kwaliteiten van Ajax. Hij ziet dat de ploeg nog in opbouw is, maar dat wil niet zeggen dat de Amsterdammers geen gevaar kunnen vormen. 'Ajax is veel belangrijke spelers verloren. Het heeft altijd tijd nodig om aan een nieuwe ploeg te bouwen. Veel mensen denken dat je even met je vingers knipt en dat dan de successen weer snel komen. Zo is het niet. Maar Ajax blijft een club om rekening mee te houden.'

Weet Ajax nog hoop te houden op de knock-outfase van de Champions League door met twee doelpunten verschil te winnen van Liverpool?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.