Lang verkozen tot Speler van het Jaar bij Club Brugge

door Jesse ter Haar 33

Bron Club Brugge

Lang verkozen tot Speler van het Jaar bij Club Brugge

door Jesse ter Haar 33

Bron Club Brugge

Noa Lang is verkozen tot Speler van het Jaar van Club Brugge, zo maakt de club bekend via de eigen website. De jury werd gevormd door de fans, want alle supporters van de club konden een stem uitbrengen. Daarbij bleek de oud-Ajacied de gelukkige.

Grote concurrentie had Lang niet in de strijd om de onderscheiding. Maar liefst 47 procent van de meer dan 3500 stemmen werd op de voormalig speler van Ajax uitgebracht. De nummer twee is Bjorn Meijer (29,2 procent), vorig seizoen nog speler van FC Groningen. Doelman Simon Mignolet, oud-keeper van onder meer Liverpool, completeert de top drie en kreeg 9,8 procent van de stemmen.

Het is niet het eerste persoonlijke succes voor Lang tijdens het inmiddels afgelopen seizoen. Met Club Brugge eindigde hij onderaan in de kampioenschapsronde van de Jupiler Pro League, maar hij werd al meerdere malen uitgeroepen tot Speler van de Maand. Zodoende is de volgende onderscheiding op persoonlijk vlak geen grote verrassing te noemen.

Seizoen van Lang

Ondanks alles het dit seizoen lang niet altijd makkelijk geweest voor Lang. Na het vorige seizoen zette hij in op een vertrek, maar toch bleef hij actief in België. Bij Club Brugge kon hij nog op zijn plek in de basis rekenen, totdat hij in augustus geblesseerd raakte. Hij miste wedstrijden in de Jupiler Pro League én de Champions League, maar kwam fit terug. Uiteindelijk kwam Lang - in alle competities - tot een totaal van veertig wedstrijden, waarin hij twaalf keer scoorde en acht assists leverde.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.