Lang grijpt naast Belgische Gouden Schoen

door Thijs Zwagerman 14

Bron AS

Lang grijpt naast Belgische Gouden Schoen

door Thijs Zwagerman 14

Bron AS

Laatst geüpdatet

Noa Lang is in België niet verkozen tot de beste speler van de competitie. De oud-Ajacied moest zijn meerdere erkennen in KRC Genk-spits Paul Onuachu. Onuachu maakte in het afgelopen kalenderjaar maar liefst 34 doelpunten.

Met dit hoge rendement en zijn goede spel kreeg Onuachu in de strijd om de Belgische Gouden Schoen de voorkeur boven de twee andere genomineerden: Lang en diens Club Brugge-ploeggenoot Charles De Ketelaere. Lang viel nog wel in de prijzen als maker van ‘Het Doelpunt van het Jaar’. Zijn doelpunt tegen Waasland-Beveren werd verkozen tot mooiste treffer van het afgelopen voetbaljaar in België. Lang scoorde dit doelpunt na een knappe individuele actie over de linkerflank.

Tijdens het Voetbalgala van België werd Lang ook nog kort gevraagd naar zijn toekomstplannen. De aanvaller van Club Brugge gaf aan dat hij België komende zomer achter zich denkt te laten. ‘Ik ga heel eerlijk zijn: de kans is groot dat ik vertrek.’

Lang ligt vast tot 2025

Lang is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij Club Brugge. In de zomer van 2020 verruilde de middenvelder annex aanvaller Ajax voor de regerend kampioen van België. Afgelopen oktober debuteerde Lang in het Nederlands elftal. De creatieveling heeft bij Club Brugge nog een contract tot medio 2025.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties