Kühn maakt definitief transfer naar Celtic: 'Kan niet wachten om hier te spelen'

door Bart Veenstra 2

Bron Celtic

Kühn maakt definitief transfer naar Celtic: 'Kan niet wachten om hier te spelen'

door Bart Veenstra 2

Bron Celtic

Laatst geüpdatet

Voormalig Ajacied Nicolas Kühn heeft de overstap gemaakt van Rapid Wien naar Celtic. Dat meldt de Schotse topclub via de officiële kanalen. De Duitse aanvaller heeft in Glasgow een contract getekend voor vijfenhalf jaar, zo wordt geschreven.

Kühn is dolblij met zijn transfer naar Celtic. 'Ik ben erg blij met deze transfer en ik kan niet wachten om hier te spelen', begint de Duitser zijn verhaal. 'De manager vertelde me dat hij me heel graag wilde hebben en we hadden een heel goed gesprek. Nu kijk ik ernaar uit om mijn teamgenoten en iedereen in het stadion te ontmoeten. Ik ben op meerdere plekken inzetbaar, ik kan op links spelen, als tweede spits of als nummer 10. Meestal heb ik echter op de rechterflank gespeeld.'

Rodgers blij met aanwinst Kühn

Celtic-manager Brendan Rodgers is blij met zijn nieuwste aanwinst. 'We geloven erin dat hij een dynamische speler is met veel kwaliteit en die perfect in onze speelstijl past. Hij heeft het profiel waar we naar zochten. Hij heeft veel aanvallende intenties, heeft veel snelheid en de mogelijkheid om kansen te creëren en doelpunten te maken. Hij brengt veel energie en heeft een geweldige werkethiek.'

Bij Ajax wist Kühn in de twee jaar die hij er speelde niet door te breken. Hij speelde voor Jong Ajax 43 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. In de afgelopen periode speelde Kühn voor het Oostenrijkse Rapid Wien. In anderhalf jaar tijd kwam hij daar tot zeven doelpunten en tien assists in 51 wedstrijden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.