Koeman wijt vele blessures bij Oranje aan bomvol speelschema

door Roemer Smid 18

Koeman wijt vele blessures bij Oranje aan bomvol speelschema

door Roemer Smid 18

Laatst geüpdatet

Ronald Koeman wijt de vele blessures bij Oranje aan het bomvolle speelschema van de spelers, zo laat hij weten bij de persconferentie in aanloop naar de EK-kwalificatie-interlands. Het Nederlands elftal speelt vrijdag 13 oktober de kraker thuis tegen Frankrijk, en maandag 16 oktober staat Griekenland-uit op het programma. Oranje moet in ieder geval van Griekenland winnen om tweede te blijven in de poule en kans te behouden op het EK van 2024.

Koeman had al eerder kritiek op het bomvolle schema van huidige voetballers en wijt ook de vele blessures en afwezigen aan de drukke planning. 'Het ligt puur aan de wedstrijdkalender. Daar klagen we al jaren over. Kijk rond bij clubs en de nationale teams wie er allemaal afvallen door blessures, ook best wel veel spierblessures. Daar is al zo vaak iets over gezegd, maar in plaats van dat er wordt geluisterd gaan ze (voetbalbeleidsbeslissers red.) hun eigen weg met wat het meest interessant is en het meest opbrengt. Ik kom nog één keer per jaar bij de UEFA met een select groepje uit de voetbalwereld. Dan geef je wat dingen aan, maar daar komt weinig uit.'

'Ik besef wel dat ik niet over het beste elftal kan beschikken. Dan moet je het als bondscoach doen met de spelers die je wel tot je beschikking hebt. We hebben inmiddels een elftal afwezigen. Op deze manier heb ik het niet eerder meegemaakt. Het is heel anders dan in mijn eerste periode. Ik kan het niet los zien van de vele wedstrijden die spelers in deze periode moeten afwerken', aldus de bondscoach.

Wedstrijd tegen Griekenland cruciaal

Nederland en Griekenland staan beide op 9 punten in de poule. Oranje staat op dit moment boven Griekenland omdat het eerder met 3-0 won van de Grieken en het onderling resultaat is doorslaggevend. Koeman weet dan ook als geen ander dat de wedstrijd van maandag 16 oktober cruciaal is. 'Het is duidelijk dat het resultaat in Griekenland maandag cruciaal is voor het verdere verloop van de groep. We spelen eerst tegen Frankrijk. Die wedstrijd benaderen we alsof het de belangrijkste is. Maar het zou kunnen dat we gedurende de wedstrijd wat meer aan de wedstrijd van maandag denken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.