KNVB maakt speeldagenkalender seizoen 2024/25 bekend

door Jon van Dam 0

Bron Voetbal International

KNVB maakt speeldagenkalender seizoen 2024/25 bekend

door Jon van Dam 0

Bron Voetbal International

De KNVB heeft donderdag de speeldata voor het Nederlandse betaald voetbal in het seizoen 2024/25 bekendgemaakt. In het weekend van 9 tot en met 11 augustus worden de eerste speelrondes in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie afgewerkt.

Het voetbalseizoen wordt in Nederland een maand na de EK-finale op 14 juli geopend. Een week daarvoor staat de eerste kans op eremetaal, de Johan Cruijff Schaal, op het programma. De laatste speelronde van het betaald voetbal wordt op 1 juni 2025 afgewerkt. Dan staat de finale van de play-offs om promotie/degradatie op het programma.

Vanaf het seizoen 2024/25 worden ook de UEFA-toernooien met nieuwe opzet geïntroduceerd. Er worden meer wedstrijden gespeeld in de eerste fase van de Europese toernooien. Hierdoor neemt het aantal midweekse speelmomenten af. In Nederland zijn er in totaal vier weken minder waarin er niet doordeweeks kan worden gevoetbald. De KNVB heeft daardoor besloten om de voorlaatste speelronde van de Eredivisie op woensdag 14 mei 2025 te laten afwerken.

Bekerfinale vindt plaats op tweede paasdag

De finale van de TOTO KNVB-beker wordt op maandag 21 april (tweede paasdag) gespeeld in de Rotterdamse Kuip. Als op zondag 18 mei de laatste Eredivisie-duels zijn afgewerkt, beginnen op 22 mei de play-offs om Europees voetbal. De winterstop doet zijn intrede op 24 december 2024 en er wordt weer verder gevoetbald op 10 januari 2025.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.