Italiaanse bondswetenschapper: 'Eriksen kan niet goedgekeurd worden in Italië'

door BadembaBarrie 80

Bron Voetbal International

Italiaanse bondswetenschapper: 'Eriksen kan niet goedgekeurd worden in Italië'

door BadembaBarrie 80

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Het begint er steeds meer op te lijken dat Christian Eriksen zijn laatste wedstrijd in de Serie A gespeeld heeft. Als de middenvelder zijn carrière als profvoetballer daadwerkelijk voortzet, zal dat met een defibrillator zijn, gezien zijn hartstilstand op het EK 2020. Volgens de Italiaanse bondswetenschapper Francesco Braconaro zal dat echter problemen opleveren in Italië.

Barconaro is lid van het technisch wetenschappelijk comité van de Italiaanse voetbalbond. In gesprek met het Italiaanse radiostation Radio Kiss Kiss vertelde hij, geciteerd door Voetbal International, het volgende. 'Christian Eriksen kan niet volledig goedgekeurd worden om in Italië te spelen. Als de speler de defibrillator laat verwijderen en via een specialist bewijst dat hij lichamelijk weer in orde is, kan hij weer voor Inter spelen.'

De uitspraken komen voort uit de regels van de Italiaanse voetbalbond, die het onder andere spelen met een defibrillator verbieden. Nadat bleek dat Eriksen buiten levensgevaar was en zich kon richten op zijn herstel en eventuele terugkeer op het voetbalveld, waren er al snel geluiden te horen die erop wezen dat die terugkeer om bovengenoemde reden waarschijnlijk niet op de Italiaanse velden zou plaatsvinden. Die angsten lijken dus gegrond.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties