Ibrahimovic topfit en terug bij Zweden: 'Lichaam wordt ouder, hoofd wordt jonger'

door Bart Veenstra 5

Bron Voetbal International

Ibrahimovic topfit en terug bij Zweden: 'Lichaam wordt ouder, hoofd wordt jonger'

door Bart Veenstra 5

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Zlatan Ibrahimovic heeft zich maandag met veel energie gemeld bij de nationale ploeg van Zweden. De spits is inmiddels veertig jaar oud, maar voelt zich nog helemaal topfit.

'Het voelt goed. Eindelijk. Ik miste de laatste twee interlands door blessures. Maar nu voelt het allemaal goed. Ik ben echt up and running. Ik ben blij hier weer te zijn', citeert Voetbal International de oud-spits van Ajax, die met Zweden zal spelen tegen Georgië en Spanje.

De spits van AC Milan kampte in de afgelopen tijd met enkele blessures, maar nu hij hersteld is, is hij enorm fit. Ibrahimovic heeft er een verklaring voor. 'Je leert elke dag iets nieuws. Ik leer elke dag mijn lichaam beter kennen. Het lichaam wordt ouder, mijn hoofd wordt jonger. Ik zie het beter. Vorig seizoen had ik meer blessures dan ik normaal heb. Maar ik heb nooit overwogen rustiger aan te doen. Ik ben gewoon doorgegaan. Zo ben ik.'

Hulp van fysiotherapeut

Een mooie bijkomstigheid voor Ibrahimovic is dat hij 24 uur per dag een fysiotherapeut bij zich heeft. 'Hij volgt me overal. Zodra ik iets heb, wil hij het meteen regelen', aldus Ibrahimovic, die nog lang niet denkt aan stoppen. 'Ik wil zo lang mogelijk doorgaan. Als ik geselecteerd word, ga ik er staan.'

Zweden is op dit moment koploper in zijn WK-kwalificatiegroep. Het Scandinavische land staat na zes duels op vijftien punten, terwijl nummer twee Spanje op dertien punten staat. Wint Zweden van Georgië zou een gelijkspel tegen Spanje genoeg zijn voor een direct WK-ticket. In eigen huis wist Zweden nog met 2-1 te winnen van de Spanjaarden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties