Hongarije schakelt Schotland na laat doelpunt uit op EK

door Jesse ter Haar 78

Bron AS

Hongarije schakelt Schotland na laat doelpunt uit op EK

door Jesse ter Haar 78

Bron AS

Laatst geüpdatet

Hongarije heeft zondagavond een zwaarbevochten overwinning geboekt op Schotland. De wedstrijd stond vooral in het teken van het uitvallen van Hongaar Barnabas Varga, die na een botsing roerloos op de grond bleef liggen. Uiteindelijk was het uitgerekend zijn ploeg die in de slotfase de 0-1 maakte en plek drie in de groep op het EK veiligstelde. Hierdoor is Schotland uitgeschakeld op het eindtoernooi.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

FT | Schotland - Hongarije (0-1)

De eerste helft was er een zonder al te veel hoogtepunten. Het enige echte gevaar ontstond in het voordeel van Hongarije en dat vanuit een spelhervatting. Willi Orban kwam hoog bij een voorzet vanuit een vrije trap en probeerde de bal het doel in te koppen, maar hij mikte net niet goed genoeg en zag zijn poging op de lat terechtkomen.

Ook na de thee liep het niet over van de kansen voor een van beide landen. Daarnaast werd men opgeschrokken door een ernstige blessure voor Varga. De Hongaar kwam in botsing met Angus Gunn van Schotland en al snel werd duidelijk hoe ernstig het was. De aanvaller bleef roerloos op de grond liggen en werd per brancard van het veld gedragen. Er volgde nog een VAR-check voor een penalty, maar dat ging niet door.

De Hongaren hervatten de wedstrijd geëmotioneerd, maar juist zij werden gevaarlijk in het slot van de wedstrijd. Andras Schafer was er in de negentigste minuut dicht bij, maar de goalie hield de bal knap uit het doel. Dominik Szoboszlai kreeg kort hierna een goede schotkans binnen het strafschopgebied, maar hij kreeg de goal eveneens niet voorbij Gunn. Waar Schotland zodoende op plek drie in de poule afstevende, ging Hongarije er in de slotfase alsnog mee vandoor. Het was Roland Sallai die de bal bij Kevin Csoboth kreeg, waarna laatstgenoemde Gunn passeerde met een schot in de korte hoek.

Opstelling Schotland:

Gunn; Ralston, Hendry, Hanley, McKenna, Robertson; McGinn (Armstrong 76'), Gilmour, McGregor, McTominay; Adams (Shankland 76').

Opstelling Hongarije:

Gulácsi; Botka, Orbán, Dárdai (Szalai 74'); Bolla, Styles (Nagy 61'), Schäfer, Kerkez; Sallai, Varga (Ádám 74'), Szoboszlai.

Doelpunten:

0-1 Kevin Csoboth (90+10')

Win 50 of 100 keer je inzet als Nederland scoort tegen Frankrijk! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.