Gudelj vermoedelijk maanden aan de kant met knieblessure

door Bart Veenstra 12

Bron Sevilla FC

Gudelj vermoedelijk maanden aan de kant met knieblessure

door Bart Veenstra 12

Bron Sevilla FC

Laatst geüpdatet

Sevilla moet het voorlopig doen zonder voormalig Ajacied Nemanja Gudelj. De club uit het zuiden van Spanje meldt dinsdag via zijn officiële kanalen dat de 32-jarige ervaren kracht een knieblessure heeft opgelopen en dat een operatie noodzakelijk is.

Gudelj viel afgelopen donderdag in het duel met Athletic Bilbao uit vanwege een blessure aan zijn knie. Sevilla meldt nu dat het om een scheur in de 'externe meniscus' gaat. Hoe lang Gudelj precies aan de kant staat, is nog niet bekend. Volgens Voetbal International gaat het vermoedelijk om een afwezigheid van enkele maanden. Duidelijk is dat Gudelj in de komende dagen geopereerd zal worden.

Bij Sevilla is Gudelj al enkele jaren een belangrijke speler. De oud-Ajacied staat er centraal achterin en dit seizoen miste hij pas drie competitiewedstrijden. Eerder speelde hij in het buitenland voor Sporting Portugal, Guangzhou Evergrande en Tianjin Teda.

Periode Gudelj bij Ajax van korte duur

Voor zijn buitenlandse avontuur kwam Gudelj onder meer uit voor Ajax, AZ en NAC Breda. Ajax nam hem in de zomer van 2015 over van AZ. Na een seizoen als basisspeler werd in het seizoen 2016/17 duidelijk dat hij onder Peter Bosz op een gegeven moment geen basisplek meer had. In januari 2017 zou hij zodoende vertrekken naar Tianjin Teda.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.