Gravenberch ontevreden met rol bij Bayern: 'Denk dat ze het wel doorhebben'

door Jesse ter Haar 100

Bron NOS

Gravenberch ontevreden met rol bij Bayern: 'Denk dat ze het wel doorhebben'

door Jesse ter Haar 100

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Ryan Gravenberch is blij dat hij aanwezig is op het EK Onder 21, zo laat hij blijken tegenover de NOS. Hij werkt er duels met Jong Oranje af en voelt dat hij in het toernooi groeit. Het is een welkom toetje van het seizoen, waarin hij voor Bayern München maar weinig aan spelen toekwam.

In de openingswedstrijd van Jong Oranje tegen Jong België had Gravenberch het gaandeweg de wedstrijd nog lastig, zo geeft hij aan. Tegen Jong Portugal echter, tijdens het tweede duel, voelde hij al een groei in zijn fitheid. 'Hoe meer je speelt, hoe fitter je wordt. In de eerste wedstrijd zakte ik in de tweede helft best ver weg, maar gisteren (zaterdag, red.) voelde ik me gewoon lekker in de tweede helft.'

Dat Gravenberch zo laat in het seizoen nog groeit in fitheid, heeft alles te maken met zijn rol bij Bayern München. Vaker dan gewenst moet de oud-Ajacied het doen met een rol als reserve en dat is hij zat. 'Ik heb veel interviews gehad en ik ben duidelijk geweest, dus ik denk wel dat ze het doorhebben. In het voetbal heb je nooit garanties, je moet het zelf doen. Uiteindelijk heb je wel een kans nodig en wellicht krijg ik die volgend seizoen.'

'Laten zien wie Ryan is'

Waar Jeremie Frimpong in aanloop naar het EK Onder 21 nog bedankte voor Jong Oranje, is dat bij Gravenberch niet door zijn hoofd gespookt. Sterker nog: hij zag het als een manier om glans te geven aan zijn seizoen. 'Het is voor mij goed om hier te zijn. Ik heb tegen België en Portugal weer negentig minuten gespeeld. Ik kan weer een beetje laten zien wie Ryan is', klinkt hij vol goede moed.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.