FC Twente wint nipt heenwedstrijd tegen Hammarby

door Brent Tomassen 57

FC Twente heeft de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Conference League met 1-0 gewonnen van Hammarby. In de Grolsch Veste was Sem Steijn met een treffer na rust de matchwinner in een duel waarin de thuisploeg meerdere kansen om zeep hielp om verder uit te lopen.

In Enschede creëerde FC Twente voor rust al de beste mogelijkheden op de openingstreffer, maar een snelle eerste goal bleef uit. Onder meer Daan Rots kreeg een flinke schietkans, maar de buitenspeler wachtte te lang en zijn inzet werd makkelijk onschadelijk gemaakt door de Zweden.

Na rust viel de openingsgoal wel. in de 53e minuut werd een afgeslagen hoekschop door Steijn, zoon van Ajax-trainer Maurice Steijn, hard en hoog tegen de touwen gejaagd. Hierna volgde een periode waarin FC Twente de enige ploeg was die aanviel, maar gescoord werd er niet meer. Over een week spelen beide ploegen in Stockholm de return.

Youri Regeer, overgekomen van Ajax, en Naci Ünüvar, gehuurd van de Amsterdamse ploeg, mochten in de slotfase van de wedstrijd nog hun opwachting maken in de ploeg van trainer Joseph Oosting. Ook met de invallers kon FC Twente niet meer afstand nemen van Hammarby.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!