FC Twente-trainer Oosting ziet stijgende lijn: 'Zondag laten zien hoe goed we zijn'

door Timo Suur 21

Bron FC Twente

FC Twente-trainer Oosting ziet stijgende lijn: 'Zondag laten zien hoe goed we zijn'

door Timo Suur 21

Bron FC Twente

Laatst geüpdatet

FC Twente-trainer Joseph Oosting wil de goede lijn met De Tukkers voortzetten in de wedstrijd tegen Ajax, zo vertelt de oefenmeester tegenover de clubkanalen. FC Twente heeft negen punten gepakt uit de eerste drie wedstrijden en ze willen deze ongeslagen status behouden.

'Een interessante en mooie wedstrijd', vertelt Oosting over de aanstaande ontmoeting met Ajax. De Amsterdammers zijn met vijf punten uit drie wedstrijden matig begonnen aan het nieuwe seizoen, maar de trainer van FC Twente ziet Ajax nog altijd als topclub in Nederland. 'Ik vind hen van het kaliber Fenerbahçe. Zij hebben ook heel goede spelers en als die aanzetten kun je het daar heel erg lastig tegen krijgen.'

Oosting is ervan overtuigd dat FC Twente het Ajax in eigen huis erg lastig kan maken. ' Dat is voor ons een mooie uitdaging', aldus de oefenmeester. 'Hoe goed zijn we aan de bal en wat doen we als we de bal niet hebben? Voor zowel Ajax als voor ons wordt het zondag een heel interessante wedstrijd. Als je kijkt naar onze ontwikkeling in de manier van spelen zit daar een stijgende lijn in. Die lijn willen we doortrekken. We kunnen zondag laten zien hoe goed we zijn.'

Oosting kan geen beroep doen op Smal, Bruns en Brenet

In de wedstrijd tegen Ajax kan Oosting geen beroep doen op Gijs Smal, Max Bruns en Joshua Brenet. Eerstgenoemde heeft een terugslag gehad in zijn herstel van een spierscheuring. 'Dat gaat iets langer duren dan we hadden verwacht en Joshua is nog niet hersteld van de blessure die hij opliep tegen Zwolle. Bij Max moeten we per week kijken wat hij kan doen', legt Oosting uit.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.