'FC Porto dichtbij aantrekken voormalig Ajax-target Varela'

door Jon van Dam 15

Bron Fabrizio Romano

'FC Porto dichtbij aantrekken voormalig Ajax-target Varela'

door Jon van Dam 15

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Alan Varela lijkt zich binnen afzienbare tijd speler van FC Porto te mogen noemen, zo meldt Fabrizio Romano via Twitter. De middenvelder van Boca Juniors werd in de winterstop nog gelinkt aan Ajax. Echter is het de Portugese topclub die met de Argentijn aan de haal lijkt te gaan.

Romano meldt dat Os Dragões een voorstel gedaan hebben van 10,5 miljoen euro. Dit bedrag kan door bonussen nog oplopen tot twaalf miljoen euro. Ook laat Boca Juniors een doorverkooppercentage van twintig procent bedingen. Varela kwam bij de Argentijnse grootmacht tot 108 officiële wedstrijden. Daarin wist hij tweemaal het net te vinden. De defensieve middenvelder werd nog niet opgeroepen voor de nationale ploeg van Argentinië.

Varela als opvolger van Álvarez

De 22-jarige Varela werd door Argentijnse media in verband gebracht met Ajax in december en januari. Hij moest bij Ajax de opvolger worden van Edson Álvarez, die in de winterstop op belangstelling kon rekenen van Chelsea. Uiteindelijk bleef de Mexicaan bij Ajax, en werden de Amsterdammers nooit concreet voor de diensten van Varela.

Inmiddels is Álvarez nog niet vertrokken uit de hoofdstad. Hij was zeer dicht bij een transfer naar Borussia Dortmund, maar later werd bekend dat de Duitsers hem toch te duur vonden. Hoewel de transfer van Alvarez naar Dortmund nog niet volledig afgeschreven is, lijkt West Ham United nu de meest logische optie. De Engelsen zouden zich vorige week officieel gemeld hebben bij Ajax. De 63-voudig international van Mexico won in de nacht van zondag op maandag met zijn land de Gold Cup na een 1-0 overwinning op Panama.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.