'Eriksen benaderd door drie clubs, Brentford-manager hoopt op langer verblijf'

door Jesse ter Haar 103

Bron Twitter

'Eriksen benaderd door drie clubs, Brentford-manager hoopt op langer verblijf'

door Jesse ter Haar 103

Bron Twitter

Laatst geüpdatet

Christian Eriksen is benaderd door drie verschillende clubs, zo schrijft Fabrizio Romano op Twitter. Toch hoopt Thomas Frank, trainer van Brentford, op een langer verblijf van de oud-Ajacied. De oefenmeester van Eriksens huidige club heeft zelfs goede hoop dat Eriksen er nog een termijn aan vastplakt. Bovendien liet Eriksen al weten eerst met de leiding van Brentford te gaan zitten.

De Deen moest tijdens de afgelopen winter plots op zoek naar een nieuwe club. Door eerdere hartproblemen en het daarop geplaatste ICD-kastje mocht hij namens Inter immers niet meer in actie komen. In de Serie A is het spelen met dergelijke apparatuur simpelweg niet toegestaan.

Eriksen dook in die periode op bij Jong Ajax, waar hij in Ajax-kledij trainingen afwerkte. John Heitinga, trainer van de beloften, liet zich eerder deze week nog lovend uit over die periode van de oud-Ajacied. 'We speelden een keer een positiespel, twee tegen twee met Chris als vrije man. Iedereen stond eromheen: spelers, staf­leden. Niet één fout maakte hij. Nul. Voor jonge voetballers die denken dat ze zelf vrij goed zijn, is dat een eyeopener', klonken zijn lovende woorden.

Een langer verblijf bij Ajax leek echter nooit de insteek en dus tekende hij in januari een contract bij Brentford. Inmiddels speelde hij daar tien duels in de Premier League en keerde hij ook al terug bij het nationale team van Denemarken. Zijn contract loopt na het seizoen echter alweer af en drie clubs meldden zich dus al voor de spelmaker. Welke drie clubs dit zijn, is vooralsnog niet bekend.

Frank hoopt op verlenging van 'win-win-situatie'

Ondanks de aanbiedingen gelooft Frank in een langer verblijf van Eriksen bij de club uit Londen. 'Ik ben ervan overtuigd dat er een goede kans is dat hij zal blijven', zegt hij daarover op een persconferentie. Hij hoopt daarmee dat de 'win-win-situatie' van de tweede helft van het huidige seizoen verlengd wordt. Er lonkt eeuwige roem. 'Als Christian blijft, bouwen de fans een standbeeld voor hem', zo weet de oefenmeester zeker.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties