Engeland blijft aan kop en is mogelijke tegenstander Oranje in achtste finale EK

door Jesse ter Haar 156

Bron AS

Engeland blijft aan kop en is mogelijke tegenstander Oranje in achtste finale EK

door Jesse ter Haar 156

Bron AS

Laatst geüpdatet

Engeland heeft dinsdagavond doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Slovenië. De koploper van Groep C wist daarmee, mede door het resultaat bij Denemarken - Servië, de koppositie in de poule te behouden, waardoor Engeland mogelijk de tegenstander is van Nederland in de achtste finale van het EK.

Enkel een zege van Tsjechië (op Turkije) of Georgië (op Portugal) op woensdag kan het lot van het Nederlands elftal nog doen veranderen. In dat geval neemt Oranje het namelijk op tegen de nummer één van Groep E. Slagen beide landen er niet in om te winnen, dan is Engeland zeker de tegenstander in de volgende ronde.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

FT | Engeland - Slovenië (0-0)

Hoewel er in de openingsfase geen kansen ontstonden, was het overwicht duidelijk voor Engeland. Na een kwartier spelen hadden de Engelsen 71 procent van het balbezit, maar het spel aan de bal was niet overtuigend. Na twintig minuten dacht Engeland via Bukayo Saka op voorsprong te komen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarmee was het grotendeels ook gedaan voor wat betreft de noemenswaardige momenten in het eerste bedrijf.

Na de rust was het spelbeeld niet anders. Engeland was de ploeg aan de bal, maar de titelfavoriet wist daaruit weinig tot niets te creëren. Aan de andere kant wist Slovenië in de omschakeling ook niet te profiteren en dus ontstond er een tegenvallende wedstrijd. De wedstrijd eindigde zoals het begon: doelpuntloos.

Opstelling Engeland:

Pickford; Walker, Stones, Guehi, Trippier; Gallagher, Rice; Saka, Bellingham, Foden; Kane.

Opstelling Slovenië:

Oblak; Karnicnik, Drkusic, Bijol, Janza; Stojanovic, Cerin, Elsnik, Mlakar; Sporar, Sesko.

Doelpunten:

-

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.