Duitsland uitgeschakeld; Zweden groepswinnaar

door Jesse ter Haar 40

Zweden en Mexico hebben woensdag uitstekende zaken gedaan op het WK in Rusland en gaan zodoende verder naar de volgende ronde. Zweden versloeg Mexico ruim, maar dankzij een nederlaag van Duitsland tegen Zuid-Korea gingen de Mexicanen samen met de Zweden door naar de knock-outfase.

FT | Mexico - Zweden (0-3)
Zweden heeft woensdagmiddag een verrassende zege weten te boeken op Mexico. Niet alleen werd er gewonnen, de Zweden deden dat met een marge van drie. Voor rust leek het er nog niet op dat er veel doelpunten gescoord zouden gaan worden. Na rust echter, was het algauw raak. Het was verdediger Ludwig Augustinsson die de ban brak voor de Zweden in de vijftigste minuut.

Niet eens een kwartier later was het al 0-2. De Zweden kregen een penalty en daarvoor hebben zij een specialist in huis: Andreas Granqvist. De captain faalde niet en schoot raak. In het laatste kwartier van de wedstrijd werd er voor de zekerheid nog maar een doelpunt aan toegevoegd. Ditmaal was het een eigen goal, gemaakt door Mexicaan Edson Álvarez.

Opstelling Mexico:
Ochoa; Álvarez, Salcedo, Moreno, Gallardo; Guardado, Herrera; Layún, Vela, Lozano; Hernández.
Wissels Mexico:
Corona, Ayala, Marquez, Gutierrez, J. Dos Santos, Fabian, Raul, G. Dos Santos, Talavera, Jesus C. Peralta, Aquino.

Opstelling Zweden: Olsen; Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson; Larsson, Ekdal, Claesson, Forsberg; Berg, Toivonen.
Wissels Zweden:
Olsson, Guidetti, Johnsson, Svensson, Helander, Hiljemark, Krafth, Janson, Rohden, Durmaz Kiese Thelin, Nordfeldt.

0-1 Ludwig Augustinsson (50')
0-2 Andreas Granqvist pen. (62')
0-3 Edson Álvarez e.d. (75')

FT | Zuid-Korea - Duitsland (2-0)
Duitsland is woensdagmiddag tegen een blamage aangelopen door nipt te verliezen van het al uitgeschakelde Zuid-Korea. De Duitsers waren gedurende de wedstrijd niet bij machten om de Aziatische verdediging te slechten, maar lange tijd leken de Zuid-Koreanen dat andersom ook niet. Bij een 0-0 stand kreeg Duitsland met zes minuten blessuretijd nog de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het tegenovergestelde gebeurde. Door twee goals van de Aziaten in de blessuretijd werd het 2-0 en schopte Duitsland het niet tot de knock-outfase.