Dolberg kon van Ajax naar Schreuders TSG Hoffenheim: 'Maar ik wilde iets nieuws'

door Thijs Zwagerman 15

Bron Voetbal International

Dolberg kon van Ajax naar Schreuders TSG Hoffenheim: 'Maar ik wilde iets nieuws'

door Thijs Zwagerman 15

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Kasper Dolberg is sinds deze transferperiode speler van TSG Hoffenheim, maar de oud-Ajacied had eigenlijk al in 2019 naar de Duitse club kunnen verkassen. Dolberg wilde toen echter niet voor een hereniging met toenmalig TSG Hoffenheim-trainer Alfred Schreuder opgaan.

‘Toen ik Ajax mocht verlaten, heb ik ook gesproken met Hoffenheim’, wordt Dolberg geciteerd door Voetbal International. Toch viel zijn keuze toentertijd niet op een overstap naar Hoffenheim. Dat kwam mede doordat Dolberg daar met Schreuder, die eerder zijn assistent-trainer bij Ajax was geweest, zou gaan werken. ‘Ik wilde iets nieuws proberen. En het ging om een verhuurperiode, ik wilde wat meer, iets wat het verschil zou maken.’

Dolberg verkaste destijds voor zo’n twintig miljoen euro naar OGC Nice. Na een redelijk begin bij de Franse club werd Dolberg dit seizoen verhuurd aan Sevilla. Die stap pakte niet goed uit, waardoor Dolberg deze winter door OGC Nice werd teruggehaald en direct opnieuw werd verhuurd. Ditmaal dus aan TSG Hoffenheim.

'Ik wil gewaardeerd worden'

Met die stap is Dolberg blij. ‘Het gaat mij erom dat ik weer regelmatig aan spelen toekom, de club wil dat ook. Als alles goed gaat en we willen over zes maanden verder met elkaar, dan kan dat’, doelt Dolberg op de koopoptie die TSG Hoffenheim op hem heeft. 'Ik wil hier gewaardeerd worden en hoop dat ik mezelf kan ontwikkelen.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.