Dolberg komt met heftige boodschap: spits lijdt aan diabetes type 1

door BartVeenstra 23

Bron Instagram

Dolberg komt met heftige boodschap: spits lijdt aan diabetes type 1

door BartVeenstra 23

Bron Instagram

Laatst geüpdatet

Kasper Dolberg lijdt aan diabetes type 1. Dat maakt de voormalig spits van Ajax maandag bekend via Instagram. Ondanks de diagnose verwacht Dolberg - tegenwoordig spits bij OGC Nice - gewoon te kunnen blijven voetballen op het hoogste niveau.

Dolberg was zondag invaller tijdens het competitieduel met Montpellier, maar de duels ervoor met Olympique Marseille en Angers had hij gemist. De 24-jarige spits heeft nu een verklaring gegeven voor zijn afwezigheid: hij lijdt aan diabetes type 1, een chronische auto-immuunziekte. Mensen die aan deze ziekte lijden, moeten iedere dag insuline spuiten.

Dolberg is ook opgelucht

'Natuurlijk is het een verrassing voor me, maar ik ben eerlijk gezegd ook opgelucht dat ik nu eindelijk weet waarom ik me de laatste twee weken niet goed voelde', schrijft Dolberg op zijn Instagram-account. 'Ik ben ook heel blij dat de dokters mij hebben bevestigd dat dit met de juiste behandeling geen negatieve invloed op mijn voetbalcarrière hoeft te hebben.'

Nu Dolberg weer een week heeft kunnen trainen, voelt hij zich al een stuk beter. 'Ik begin een beetje gewend te raken aan de behandeling', aldus Dolberg. Wel neemt de Deen deze interlandperiode even rust en om die reden zal hij niet uitkomen voor het nationale elftal van Denemarken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties