Doesburg aangesteld als nieuwe Hoofd Scouting bij FC Twente

door Bart Veenstra 25

Bron FC Twente

Doesburg aangesteld als nieuwe Hoofd Scouting bij FC Twente

door Bart Veenstra 25

Bron FC Twente

Laatst geüpdatet

Michel Doesburg (55) treedt per 1 februari in dienst als Hoofd Scouting bij FC Twente. Dat meldt de club uit Enschede vrijdag via de officiële website. Doesburg was van 2018 tot dit seizoen nog coördinator profscouting bij Ajax.

Bij FC Twente is Doesburg de opvolger van Patrick Busby, die onlangs na vier seizoenen besloot te vertrekken bij de club. Doesburg heeft bij FC Twente een contract tot medio 2025 getekend. Na zijn actieve voetbalcarrière - Doesburg voetbalde onder meer voor HFC Haarlem, sc Heerenveen en AZ - was hij scout bij AZ. Daarna was hij van 2018 tot dit seizoen coördinator van de profscouting bij Ajax.

Reacties Doesburg en Bruggink

Doesburg zelf is blij met zijn nieuwe kans in de voetballerij. 'Ik verheug me erop om bij FC Twente aan de slag te gaan en om onderdeel van de club te mogen te zijn. De ambities van FC Twente spreken me enorm aan.'

Arnold Bruggink, technisch directeur van FC Twente, is blij met de komst van Doesburg. 'Michel heeft enorm veel ervaring en expertise op het gebied van scouting. Zoals hijzelf zegt, is hij heel enthousiast over de ambities van de club. Dat past bij ons. Bij AZ en Ajax heeft hij jarenlang een belangrijke rol vervuld in de scouting. We zien ernaar uit hem op korte termijn te kunnen verwelkomen bij FC Twente.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.