De Ligt blijft strijdbaar na 3-0 nederlaag: 'In het voetbal kan alles gebeuren'

door Timo Suur 19

Bron VoetbalPrimeur

De Ligt blijft strijdbaar na 3-0 nederlaag: 'In het voetbal kan alles gebeuren'

door Timo Suur 19

Bron VoetbalPrimeur

Laatst geüpdatet

Matthijs de Ligt baalt van de 3-0 nederlaag van Bayern München tegen Manchester City. De Duitsers waren kansloos en de oud-Ajacied denkt dat zijn ploeg nog goed weg is gekomen met drie tegendoelpunten. Volgende week moet Bayern München proberen om terug te komen van deze achterstand.

'Uiteindelijk doet het natuurlijk pijn om met 3-0 te verliezen', zo vertelt De Ligt na afloop van de verliespartij in Manchester in gesprek met Amazon Prime, geciteerd door VoetbalPrimeur. Hij stelt dat Manchester City de betere ploeg was in het Etihad Stadium. 'City kreeg ook nog kansen op 4-0 of 5-0, we geven de wedstrijd onnodig uit handen. Manchester City kreeg een grote kans in de eerste helft, maar wij ook. Het is jammer dat je het op zo’n manier weggeeft, dat is zonde.'

De Ligt was onder de indruk van het spel van de Engelsen. 'We speelden tegen een hele goede tegenstander, maar we hadden onze kansen, maar niet zoveel als Manchester City, zij speelden veel beter. Het is gewoon klote', zo kijkt de voormalig speler van Ajax terug op de wedstrijd. Hij blijft strijdbaar voor de return van volgende week. 'Dit is natuurlijk geen goed uitgangspunt, maar in het voetbal kan alles gebeuren.'

De Ligt had last van zijn enkel

Tijdens de wedstrijd was te zien dat De Ligt last had van zijn enkel, maar het valt mee volgens de verdediger. 'Mijn enkel doet een beetje pijn, maar dat hoort erbij in het voetbal.' Volgende week gaat Bayern München alsnog proberen om de halve finales van de Champions League te bereiken. De winnaar van het tweeluik tussen Bayern München en Manchester City treft Real Madrid of Chelsea.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.