De Jong aan de kant bij FC Barcelona wegens hamstringblessure

door Terrence Riepma 10

Bron FC Barcelona

FC Barcelona moet het de komende tijd zonder Frenkie de Jong doen, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De middenvelder moest geblesseerd afhaken tijdens de kraker tegen Real Madrid van afgelopen zondag (1-2). Hierdoor mist hij in ieder geval de competitiewedstrijd tegen Rayo Vallecano aanstaande woensdag.

Hoe lang De Jong eruit zal liggen, is nog niet bekend. De Catalaanse club meldt dat zijn herstel moet uitwijzen wanneer hij weer terugkeert. Na 77 minuten in El Clásico moest de oud-Ajaxspeler zich laten vervangen door Sergi Roberto wegens een hamstringblessure.

FC Barcelona onderuit in El Clásico

FC Barcelona speelde zondag tegen Real Madrid en ging met 1-2 onderuit in eigen huis. David Alaba scoorde in de 32e minuut de openingstreffer namens De Koninklijke. Lucas Vázquez besliste de wedstrijd in de 94e minuut door er 0-2 van te maken, terwijl Sergio Agüero drie minuten later nog iets terugdeed voor FC Barcelona.

De Jong kreeg in de Spaanse media een flinke bak kritiek over zich heen voor zijn optreden tijdens El Clásico. Zo zou de middenvelder geen enkel initiatief hebben getoond in aanvallend opzicht en stond hij verdedigend ook niet zijn mannetje. In zijn passing zou De Jong ook een bepaalde onzekerheid vertonen.