De Boer ziet transfer van Alderweireld naar Qatar wel zitten

door Bart Veenstra 61

Bron Het Nieuwsblad

De Boer ziet transfer van Alderweireld naar Qatar wel zitten

door Bart Veenstra 61

Bron Het Nieuwsblad

Laatst geüpdatet

Ronald de Boer ziet een transfer van Toby Alderweireld naar het Qatarese Al Duhail wel zitten. De oud-Ajacied tekent naar verluidt een contract van drie jaar waarin hij per seizoen bijna drie miljoen euro netto gaat verdienen.

De Boer sloot tussen 2004 en 2008 zijn carrière af in Qatar, woonde er zeven jaar en is inmiddels officieel voetbalambassadeur van het land. 'Ik voetbalde er samen met mijn broer en andere toppers als Pep Guardiola, Gabriel Batistuta, Marcel Desailly en Sonny Anderson', zegt De Boer tegenover Het Nieuwsblad.

'In die jaren was er geen sprake van dat iemand van ons nog international van zijn land kon blijven', vervolgt De Boer, die weet dat Alderweireld graag in beeld wil blijven voor het nationale elftal van België. 'We waren allemaal al 34-35 jaar. Maar Toby is 32. Natuurlijk ligt het niveau ­lager, maar ik zie niet in waarom hij zijn niveau niet kan houden als hij zichzelf goed verzorgt en van blessures gespaard blijft. Het WK in Qatar is er volgend jaar al. Ik denk niet dat dit seizoen een groot verschil maakt.'

Twijfels bij Qatarese competitie

Mitch Bakhovens, een Belg die als voetbalmakelaar in de Verenigde Arabische Emiraten werkt, ziet dat het niveau in Qatar lager ligt dan in landen als China en Japan. Landen waar andere Belgische internationals, onder wie Thomas Vermaelen en Axel Witsel, spelen of speelden. 'Ook binnen de Golfregio is het niveau in Qatar minder dan in Dubai en zeker dan in Saudi­-Arabië', zegt de voetbalmakelaar.

Bakhovens sluit bovendien niet uit dat Alderweireld het moeilijk kan krijgen in de Qatarese competitie. 'Het klimaat, het trainingsregime, het is helemaal anders dan wat hij gewend is. Als je niet als prof leeft, kan je niveau snel achteruitgaan. Dat heeft zijn voorganger Mehdi Benatia ondervonden.'

De Oranje Leeuwinnen zijn de overduidelijke favoriet tijdens de laatste groepswedstrijd! Check hier wat de bookmakers verwachten!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties