Clublegende Ferguson heeft weinig vertrouwen in Europese overwintering voor Rangers

door GijsHoogstra 15

Bron Go Radio Football Show

Rangers-clublegende Barry Ferguson heeft weinig vertrouwen in een goed resultaat voor Rangers tegen Ajax over drie weken. Na de verloren wedstrijd tegen Liverpool op woensdag (1-7) is hij allesbehalve zeker over Europese overwintering voor zijn voormalige club.

Op het eerste oog is groep A in de Champions League een spannende poule, maar na vier wedstrijden lijken alle clubs al wel te weten hoe zij hun Europese seizoen zullen vervolgen na de winterbreak. Toch zijn er theoretisch nog mogelijkheden voor verandering in de stand. Alleen Napoli is zeker van Champions League-overwintering. Napoli heeft alle vier de groepswedstrijden tot nu toe gewonnen en met nog maar twee wedstrijden op het programma is de Italiaanse topclub niet meer in te halen door Ajax en Rangers. Hiermee zijn ze dus zeker van de ronde van zestien in het miljardenbal.

Hoe liggen de kansen voor Ajax en Rangers?

Ajax zou de zes punten achterstand op Liverpool in de laatste twee wedstrijden nog goed kunnen maken. De club uit Amsterdam zou thuis met minimaal twee doelpunten verschil van Liverpool moeten winnen en in de laatste speelronde geen punten laten liggen op Ibrox tegen Rangers. Zelfs als Ajax aan deze voorwaarden voldoet, is het nog niet gedaan. Liverpool mag dan namelijk geen punten pakken tegen Napoli.

Ajax zal ook altijd nog laatste kunnen worden. Rangers kan op onderling resultaat door gaan ten opzichte van Ajax, mits zij op Ibrox over drie weken met meer dan vier doelpunten verschil winnen. De andere mogelijkheid is dat Rangers meer punten pakt tegen Napoli dan Ajax tegen Liverpool, zolang ze de week daarna winnen van Ajax. Rangers clublegende Barry Ferguson heeft echter weinig vertrouwen in een vervolg van zijn oude werkgever in de Europa League.

Na het 1-7 verlies tegen Liverpool woensdagavond, waarin de Schotse club zes doelpunten om de oren kreeg in de tweede helft, zegt hij in de Go Radio Football Show: 'Na wat ik heb gezien in de tweede 45 minuten, ben ik daar niet zo zeker van. Ik zei dit voor de wedstrijd: ik was ervan overtuigd dat ze in ieder geval een punt hadden kunnen pakken. In de eerste 45 minuten was er niet veel mis, maar na het tweede doelpunt stortte alles in elkaar. Het waren er zeven, maar het hadden er veel meer kunnen zijn.' Een punt pakken tegen Napoli en vervolgens van Ajax winnen, laat staan met vier doelpunten verschil, lijkt een haast onmogelijke opgave voor Rangers.