'Cillessen in negatieve spiraal, trainer voert gesprek om instorting te voorkomen'

door Terrence Riepma 24

Bron Marca

'Cillessen in negatieve spiraal, trainer voert gesprek om instorting te voorkomen'

door Terrence Riepma 24

Bron Marca

Laatst geüpdatet

Jasper Cillessen is in een negatieve spiraal beland, zo schrijft Marca. De Spaanse krant heeft vernomen dat de mentale gesteldheid van de doelman Valencia-trainer José Bordalás zorgen baart. Daarvoor zou de oefenmeester maandag een uitvoerig gesprek hebben gehad met de oud-Ajacied.

Sinds zijn overstap van FC Barcelona naar Valencia heeft Cillessen meerdere tegenslagen gekend. Zo is hij nog geen seizoen doorgekomen zonder blessures. Met name het vorige seizoen verliep op een ongewenste manier, gezien de doelman het EK moest laten schieten door een coronabesmetting nadat hij ook al maandenlang aan de zijlijn stond.

Dit seizoen kreeg Cillessen opnieuw een tegenslag te verduren. Zo greep de jonge Georgische doelman Giorgi Mamardashvili zijn kans tijdens de voorbereiding. Hoewel Cillessen de beoogde eerste doelman was van Bordalás, moet de 32-jarige het nu doen met een plek op de bank. Tijdens de afgelopen interlandperiode werd hij eveneens niet opgeroepen voor Oranje door bondscoach Louis van Gaal.

Daardoor zou de goalie uit Nijmegen in een negatieve spiraal beland zijn volgens de Spaanse krant. Om te voorkomen dat het nog slechter gaat met Cillessen, besloot Bordalás maandag het gesprek aan te gaan met de Gelderlander. Dit zou volgens de Spaanse krant zijn gebeurd, om te voorkomen dat de doelman 'instort'.

Bookmaker: Ajax de lichte favoriet voor het duel met Sporting Portugal

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties