'Chelsea ziet in De Ligt gewenste versterking voor de achterhoede'

door Jesse ter Haar 89

Bron Sky Sport

'Chelsea ziet in De Ligt gewenste versterking voor de achterhoede'

door Jesse ter Haar 89

Bron Sky Sport

Laatst geüpdatet

Matthijs de Ligt staat in de belangstelling van Chelsea, zo schrijft de Italiaanse afdeling van Sky Sport. De club uit Londen zag twee belangrijke achterhoedespelers vertrekken en ziet in de oud-Ajacied een kandidaat om dat gat op te vullen.

Antonio Rüdiger trok naar Real Madrid, terwijl Andreas Christensen de overstap naar FC Barcelona maakt. Zodoende verlieten twee centrale verdedigers de club en dat moet opgevangen worden. De voormalig captain van Ajax heeft een gelimiteerde transfersom van 120 miljoen euro in zijn contract staan. Die verbintenis loopt echter wel medio 2024 af. Juventus zou alsnog enkel en alleen biedingen die rond de 120 miljoen euro liggen overwegen.

Verder wordt er geschreven dat Juventus donderdag nog sprak met de zaakwaarnemer van De Ligt, maar dat gesprek leek niet hoofdzakelijk over de verdediger te gaan. Paul Pogba is dicht bij een terugkeer naar Italië en vooral dat was het onderwerp van gesprek. Hij mag vertrekken bij het Manchester United van voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag.

Aan het begin van de maand juni liet De Ligt zelf nog doorschemeren niet te weten waar zijn toekomst ligt. Hij is op zijn plek in Italië, maar sluit een stap ook niet direct uit. 'Als het moment daar is, dan zal ik beslissen of ik wil verlengen of verder wil kijken. Juventus is een geweldige club en ik heb het ook zeker naar mijn zin', sprak hij. In Turijn kan De Ligt definitief de opvolger worden van de vertrokken Giorgio Chiellini.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties