Cassierra maakt binnenlandse transfer van Sochi naar Zenit Sint-Petersburg

door Jesse ter Haar 13

Bron Zenit Sint-Petersburg

Cassierra maakt binnenlandse transfer van Sochi naar Zenit Sint-Petersburg

door Jesse ter Haar 13

Bron Zenit Sint-Petersburg

Laatst geüpdatet

Mateo Cassierra maakt de overstap van Sochi naar Zenit Sint-Petersburg, zo brengt laatstgenoemde club naar buiten via Twitter. Het betreft een binnenlandse transfer naar de kampioen van Rusland, maar komend seizoen zal hij niet in actie komen in de Champions League.

De UEFA besloot immers om ook komend seizoen de Russische clubs uit de Europese toernooien te weren. Dit heeft alles te maken met de invasie van Rusland in Oekraïne. Vorig seizoen kostte Spartak Moskou dit al hun plek in de Europa League. De club zou toen uitkomen tegen RB Leipzig, maar zonder te spelen kwam het Europese avontuur ten einde.

Cassierra kwam pas in de zomer van 2021 in Sochi terecht, toen hij overkwam van Belenenses uit Portugal. In Rusland presteerde de Colombiaan vervolgens uitstekend, getuige zijn veertien doelpunten in 23 gespeelde wedstrijden. Bovendien leverde hij als spits ook nog eens zes assists. De oud-Ajacied werd tweede met Sochi, op negen punten afstand van zijn nieuwe club: Zenit Sint-Petersburg.

In de zomer van 2016 kwam Cassierra nog bij Ajax terecht. Hij kwam toen voor maar liefst 5,5 miljoen euro over van Deportivo Cali. Uiteindelijk kwam de aanvaller tot 34 wedstrijden in Ajax 1, waarin hij tot vijf doelpunten kwam. Zijn eerste goal namens Ajax maakte hij in de openingswedstrijd van het seizoen 2016/2017. De Amsterdammers gingen op bezoek bij Sparta Rotterdam en wonnen met 1-3. Later gaf hij aan aanpassingsproblemen te hebben gehad bij Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties