Buitenland: Rits wint met Club Brugge, maar ziet afstand tot koploper in stand blijven

door Jesse ter Haar 5

Bron AS

Buitenland: Rits wint met Club Brugge, maar ziet afstand tot koploper in stand blijven

door Jesse ter Haar 5

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ook nu er een interlandbreak is, gaat het voetbal in de verschillende competities over de grens gewoon verder. De komende dagen volg je hier alle verrichtingen van de oud-Ajacieden in het buitenland.

Zondag 30 januari 

Lisandro Magallán speelde met zijn RSC Anderlecht tegen Union St. Gilloise, de nummer één van België. De verdediger speelde de gehele wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat Anderlecht met 1-0 verloor van de koploper.

Zondagavond stond voor het Club Brugge van Mats Rits en Alfred Schreuder het duel met KV Kortrijk op het programma. Brugge stond vooraf tweede, maar met een achterstand van negen punten op koploper Union St. Gilloise. Noa Lang ontbrak vanwege een coronabesmetting, maar Rits speelde de hele wedstrijd. Club Brugge won met 0-1, maar zag de koploper dat dus ook doen en zodoende bleef de afstand negen punten.

Zaterdag 29 januari

In de Coupe de France heeft het Olympique Marseille van Arek Milik op spannende wijze de kwartfinale gehaald. De Pool scoorde voor zijn ploeg, maar na negentig minuten spelen tegen Montpellier stond het nog 1-1. Penalty's moesten eraan te pas komen en daarin trok Olympique Marseille aan het langste eind. De ploeg verzilverde alle vijf de penalty's, terwijl Montpellier er één miste. Milik was één van de spelers die raak schoot.

Een opvallende rol zaterdag voor Deyovaisio Zeefuik bij Blackburn Rovers - Luton Town: de verdediger stond negentig minuten lang in de spits. De Hertha BSC-huurling scoorde echter niet voor Blackburn Rovers. De tegenstander scoorde ook niet, waardoor een 0-0 eindstand een feit werd. Fulham FC kwam ook in actie en doet dat tegen Blackpool, maar moest dat wel doen zonder Kenny Tete: de rechtsback kampt met een liesblessure. Het duel eindigde in 1-1.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.