Buitenland: Milik in blessuretijd naast Gudelj en Ocampos, Bakker onderuit bij Roma

door BadembaBarrie 3

Bron AS

Buitenland: Milik in blessuretijd naast Gudelj en Ocampos, Bakker onderuit bij Roma

door BadembaBarrie 3

Bron AS

Ajax is dit seizoen in Europees verband alweer even uitgeschakeld, maar dat neemt het Ajax-DNA nog niet weg uit de Europese toernooien. De Champions League, Europa League en Conference League draaien op volle toeren door en de verrichtingen van de oud-Ajacieden vind je hier terug!

Donderdag 11 mei

Op donderdag was het tijd voor de halve finales van de Europa League en Conference League. In laatstgenoemd toernooi zijn er - op de selectie van AZ na - geen voormalig Ajacieden terug te vinden. In de Europa League echter, is dat bij beide wedstrijden wél het geval. Zo nam het Juventus van Arek Milik het op tegen het Sevilla van Nemanja Gudelj en Lucas Ocampos. De Spanjaarden namen in Turijn na 25 minuten de leiding en leken de overwinning uit het vuur te slepen. Diep in blessuretijd wist La Vecchia Signora de stand echter toch nog gelijk te trekken. Mitchel Bakker, Timothy Fosu-Mensah en Daley Sinkgraven gingen in de andere halve finale met Bayer Leverkusen op bezoek bij AS Roma. De oud-Ajacieden mogen in de return over een week nog flink aan de bak, want in Stadio Olimpico werd met 1-0 verloren.

Woensdag 10 mei

Op woensdag stond de heenwedstrijd in de halve finale van de Champions League tussen AC Milan en Inter op het programma. Het betekende een ontmoeting tussen de clubs van Zlatan Ibrahimovic en Sergiño Dest en André Onana. Het enige verschil: de Kameroener stond onder de lat, terwijl Ibrahimovic slechts als toeschouwer aanwezig was. De Zweed - net als Dest niet ingeschreven voor het miljardenbal - zag zijn ploeg razendsnel tegen een 0-2 achterstand aanlopen en dat wist men niet meer te herstellen. Het enige lichtpuntje: erger dan de marge van twee werd het niet voor Ibrahimovic en de zijnen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.