Buitenland: Gudelj speelt de hele wedstrijd bij succesvol Sevilla

door Jesse ter Haar 48

Tijdens het weekend van de jaarwisseling wordt er in de buitenlandse competities gewoon nog gevoetbald. Volg hier de komende dagen alle verrichtingen van de oud-Ajacieden in het buitenland!

Maandag 3 januari

Op maandag 3 januari speelde Manchester United een thuisduel met Wolverhampton Wanderers. Donny van de Beek zit ook onder interim-manager Ralf Rangnick veelal op de bank en dat was maandagavond niet anders. De oud-Ajacied begon op de bank en bleef daar de gehele wedstrijd zitten tijdens een 0-1 nederlaag.

In de Spaansa La Liga speelde het Sevilla FC van Nemanja Gudelj een uitwedstrijd tegen Cadiz CF. Sevilla stond vooraf tweede in de Spaanse competitie en de achterstand op koploper Real Madrid bedroegacht punten. Wel had Sevilla op dat moment twee wedstrijden minder gespeeld. Met Gudelj negentig minuten binnen de lijnen werd er drie punten binnengehaald, al ging het niet vol overtuiging. Cadiz werd met 0-1 verslagen.

Zondag 2 januari

In de Engelse Premier League nam het Chelsea van Hakim Ziyech het in een thuiswedstrijd op tegen Liverpool. Beide ploegen wisten elkaar in een aantrekkelijke wedstrijd in evenwicht te houden. Het werd 2-2. Ziyech moest echter de gehele wedstrijd vanaf de reservebank bekijken. Verder verloor Aston Villa, de ploeg van Bertrand Traoré en Anwar El Ghazi, de uitwedstrijd tegen Brentford met 2-1. Traoré werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald, terwijl El Ghazi niet in actie kwam. Het Leeds United van Pascal Struijk won zondagmiddag het thuisduel met Burnley met 3-1. Struijk ontbrak met een blessure in de selectie van zijn club.

Verder gingen Joël Veltman en Kjell Scherpen met Brighton & Hove Albion op bezoek bij Everton. Afgelopen woensdag speelden de oud-Ajacieden nog knap gelijk tegen Chelsea (1-1), en ditmaal werd een mooie 2-3 overwinning geboekt. Veltman speelde een uur mee, terwijl Scherpen niet bij de wedstrijdselectie zat.

In de Spaanse La Liga kwam het FC Barcelona van Frenkie de Jong en Sergiño Dest in een uitwedstrijd tegen RCD Mallorca in actie. De Jong speelde de gehele wedstrijd mee, Dest moest het duel wegens een positieve coronatest aan zich voorbij laten gaan. De Catalanen wisten de wedstrijd met 0-1 te winnen. Daarnaast trad Luis Suárez zondagmiddag met Atlético Madrid aan tegen Rayo Vallecano. Atleti won de wedstrijd met 2-0, en stijgt daarmee naar de vierde plaats in de Spaanse competitie. De oud-spits van Ajax werd na zeventig minuten gewisseld.

Tot slot werd er gespeeld in de Coupe de France, het bekertoernooi van Frankrijk. Javairo Dilrosun speelde de hele wedstrijd mee met Girondins de Bordeaux, dat door een 3-0 nederlaag bij Stade Brest is uitgeschakeld in het bekertoernooi. Verder was Arek Milik trefzeker voor Olympique Marseille in de met 0-3 gewonnen wedstrijd op bezoek bij US Chauvigny, dat uitkomt in de Championnat National 3, de vijfde divisie in Frankrijk.

Zaterdag 1 januari

Op Nieuwjaarsdag zijn twee oud-Ajacieden in actie gekomen in de Premier League. Zo nam Davinson Sánchez het met Tottenham Hotspur in een uitwedstrijd op tegen Watford FC. In de blessuretijd van de tweede helft wist de verdediger het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Met deze overwinning vindenThe Spurs zich terug op de zesde plaats in de competitie. Crystal Palace, waar Jaïro Riedewald onder contract staat, ontving in eigen huis West Ham United. De oud-Ajacied mocht een kwartier meedoen. Zijn ploeg verloor echter met 2-3.

Vrijdag 31 december

Oudjaarsdag 2021 bleek geen goede dag te zijn voor Jasper Cillessen. De doelman van Valencia CF ging met 1-2 onderuit tegen Espanyol. Cillessen wist in de 83e minuut een strafschop niet tegen te houden, waarna hij ook nog gepasseerd werd in de 89e minuut voor de 1-2. Valencia blijft hierdoor steken op een achtste plaats in La Liga.