Buitenland: De Jong pas in slotfase langs Las Palmas van Sinkgraven

door Jesse ter Haar 87

Er gaat haast geen dag voorbij zonder dat er gevoetbald wordt. Ook deze week wordt er weer volop gevoetbald en dat betekent dat er ook enkele oud-spelers van Ajax in actie komen. Volg hun verrichtingen hier en praat mee!

Donderdag 4 januari

Ook op donderdag stond er in La Liga weer een aantal wedstrijden op het programma. Het FC Barcelona van Frenkie de Jong ging op bezoek bij Las Palmas, de club van Daley Sinkgraven. De Jong stond in de basis, terwijl Sinkgraven het met een invalbeurt in de slotfase moest doen. Hij moest een 1-1 gelijkspel verdedigen, maar gaf in de blessuretijd zelf een strafschop weg door een vermeende duw in de rug. Het leverde hem een rode kaart en uiteindelijk een 1-2 nederlaag op. Verder speelde Sevilla, met Nemanja Gudelj en Lucas Ocampos in de gelederen, een thuiswedstrijd tegen Athletic Bilbao. De twee oud-Ajacieden stonden in de basis, maar kenden weinig succes: 0-2.

In de Engelse FA Cup wordt deze week de derde ronde van het toernooi afgewerkt. Donderdagavond stond het affiche tussen Crystal Palace en Everton op het programma. Bij de eerstgenoemde club staat Jaïro Riedewald onder contract, maar hij moest het donderdag doen met een plek op de bank. Hij mocht niet invallen tijdens een doelpuntloos gelijkspel. Ook in Italië kwam er een oud-Ajacied in actie in het bekertoernooi. Arkadiusz Milik nam het met Juventus in eigen huis op tegen Salernitana. Hij stond in de basis en beleefde een eenvoudige avond. Tijdens een 6-1 zege was hij niet direct betrokken bij een doelpunt.

Woensdag 3 januari

In de Spaanse competitie speelde Daley Blind met Girona tegen Atlético Madrid. De Nederlander begon in de basis en beleefde een mooie avond. Na 39 minuten scoorde hij namelijk zijn eerste doelpunt namens Girona (de 3-1). Uiteindelijk stond het na 54 minuten alweer 3-3. In de eerste minuut van de blessuretijd wist Girona de 4-3 nog te scoren. Hierdoor wint de ploeg van Blind opnieuw en blijft Girona volop meedoen om de landstitel. De Catalanen staan na negentien wedstrijden op 48 punten, net als medekoploper Real Madrid. Atlético Madrid en FC Barcelona staan nu tien punten achter de koplopers. Laatstgenoemde komt donderdag nog in actie. In de Coppa Italia speelde Rasmus Kristensen met AS Roma een thuisduel met Cremonese. De Deen begon op de bank en mocht direct na rust invallen. Er werd met 2-1 gewonnen.

Dinsdag 2 januari

In de Engelse Premier League speelde het West Ham United van oud-Ajacieden Edson Álvarez, Mohammed Kudus en assistent-trainer John Heitinga tegen het Brighton & Hove Albion van de geblesseerde Joël Veltman. Kudus was wegens zijn verplichtingen op de Afrika Cup afwezig, maar Álvarez stond wel in de basis. Met de Mexicaan in de gelederen wist West Ham United de nul te houden, maar daarin wist ook de ploeg van Veltman te slagen: 0-0. Rangers won, zonder de geblesseerde Danilo Pereira, met 3-1 van Kilmarnock.