Buitenland: Alderweireld legt na penaltyreeks beslag op Belgische Supercup

door Jesse ter Haar 7

Bron AS

Buitenland: Alderweireld legt na penaltyreeks beslag op Belgische Supercup

door Jesse ter Haar 7

Bron AS

Laatst geüpdatet

De Europese topcompetities liggen voorlopig nog even stil, maar niet in alle landen is de zomerstop (nog) in gang. In Scandinavië wordt er 'gewoon' gevoetbald, terwijl de bal ietwat lager in Europa langzaam maar zeker ook weer begint te rollen.

Zondag 23 juli

In België stond namelijk een belangrijke wedstrijd op de rol. Royal Antwerp, de club waarbij Toby Alderweireld en Jurgen Ekkelenkamp onder contract staan, nam het in de strijd om de Belgische Supercup op tegen KV Mechelen. Voor de verdediger was er een basisplaats weggelegd, terwijl Ekkelenkamp er niet bij was. Alderweireld en de zijnen kwamen op 1-0 en leken op de winst af te stevenen, totdat Royal Antwerp een rode kaart kreeg. KV Mechelen kwam terug tot 1-1, maar de thuisploeg wist de zege middels een penaltyreeks alsnog af te dwingen. Alderweireld was vanaf de stip trefzeker.

Dat was het nog niet voor de zondag, want in Zweden stond er een competitiespeelronde op het programma. Zodoende nam Niklas Moisander het met Malmö FF op tegen AIK. De Fin stond in de basis bij zijn ploeg en hield de nul, maar datzelfde deed de tegenstander. De wedstrijd eindigde dus in een doelpuntloos gelijkspel.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.