Botman komt dit seizoen niet meer in actie door kruisbandblessure

door Robin Ridder 23

Botman komt dit seizoen niet meer in actie door kruisbandblessure

door Robin Ridder 23

Laatst geüpdatet

Sven Botman komt dit seizoen niet meer in actie vanwege een kruisbandblessure. Dat meldt Newcastle United op X. De verdediger moet onder het mes en is zes tot negen maanden uitgeschakeld. Botman kan door deze blessure een definitieve streep zetten door het EK.

Het hele seizoen heeft Botman al last van blessures. Afgelopen weekend raakte de Nederlander geblesseerd aan zijn knie in de wedstrijd tegen Manchester City. Deze keer is het dus goed mis en zit het seizoen erop voor de verdediger. 'Sven Botman wordt volgende week geopereerd nadat hij tegen Manchester City een knieblessure opliep,' schrijft zijn club op X.

Sven Botman kan door deze blessure een streep zetten door het EK van aankomende zomer. Nederland is ingedeeld in poule D bij Oostenrijk, Frankrijk en een land dat zich nog moet plaatsen via EK-play offs. Dit is Wales, Finland, Polen of Estland.

Verdediging Oranje

De 24-jarige Botman speelde tot nu toe 17 wedstrijden in de Premier League, waarin hij twee keer trefzeker was en twee assists gaf. Door zijn uitstekende optredens in de Engelse competitie was hij voor Ronald Koeman haast een zekerheid in de selectie van Oranje. Nu de oud-Ajacied niet inzetbaar is liggen er wel nog steeds genoeg opties voor de bondscoach. Van Dijk is de aanvoerder en zal door de bondscoach de eerste naam zijn die in de basis verschijnt. Indien Oranje weer in een vijfmans verdediging gaat spelen zijn er nog twee plekken in te vullen naast Van Dijk. Matthijs de Ligt, en Stefan de Vrij zijn namen die tot de mogelijkheden behoren. Daley Blind of Nathan Aké zouden echter ook opties kunnen zijn voor Oranje. Als Micky van de Ven op tijd fit is zou hij ook een goede kandidaat kunnen zijn om te spelen op het EK in Duitsland.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.