Borussia Dortmund overweegt beroep aan te tekenen tegen schorsing Hummels

door Terrence Riepma 29

Bron SID, Voetbal International

Borussia Dortmund overweegt beroep aan te tekenen tegen schorsing voor Mats Hummels. De verdediger ontving een rode kaart van arbiter Michael Oliver voor een overtreding op Antony tijdens de eerste helft van de Champions League-wedstrijd tussen de Duitse topploeg en Ajax.

Michael Zorc, directeur van de nummer twee van de Bundesliga, doet zijn verhaal bij persbureau SID: 'Het was een meer dan duidelijke verkeerde beslissing. Het maakte onze wedstrijd kapot. Het besliste de wedstrijd. We gaan contact zoeken met de UEFA', aldus een woedende Zorc, geciteerd door Voetbal International.

Een sanctie voor Hummels past in de ogen van Zorc niet bij de normen en waarden van de voetbalbond: 'De UEFA propagandeert respect, maar dit heeft niets met respect te maken. Oliver moet het zien. Hummels gaat veertig centimeter voorbij aan Antony, die daarna nog op de voet van Hummels gaat staan.'

Hummels krijgt rood na tackle op Antony

Hummels maakte de overtreding in de 29e minuut van de wedstrijd. Antony draaide daarvoor weg bij zijn directe tegenstander, maar de routinier wilde niet dat dat vervolgens ook bij hem gebeurde. Met zijn noppen naar voren kwam de verdediger hard inglijden. Antony werd weliswaar niet vol geraakt, maar scheidsrechter Oliver besloot toch de rode kaart te trekken. De VAR ging mee in het oordeel van de Engelsman en zo moesten Die Schwarzgelben met tien man verder. Ajax won uiteindelijk met 1-3.