Blind en Reijnders vallen af bij Oranje; Koeman verder met 23-koppige selectie

door Jesse ter Haar 52

Bron Voetbal International

Blind en Reijnders vallen af bij Oranje; Koeman verder met 23-koppige selectie

door Jesse ter Haar 52

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Daley Blind en Tijjani Reijnders hebben de laatste schifting binnen de selectie van het Nederlands elftal niet overleefd, zo schrijft onder meer Voetbal International. Ronald Koeman heeft besloten om met 23 spelers verder te gaan en zodoende moeten de twee genoemde spelers het doen met een standby-rol. Verder is ook Memphis Depay - hij is niet fit - afwezig tijdens de finaleronde van de Nations League.

De twee Ajacieden - Steven Bergwijn en Jurriën Timber - die werden geselecteerd door het Nederlands elftal blijven wel onderdeel van de selectie. De aanvaller en verdediger zijn de enige Ajacieden die de schifting na de voorselectie hebben overleefd. Eerder maakten ook Steven Berghuis, Davy Klaassen en Brian Brobbey nog kans, maar zij vielen uiteindelijk af.

Laatstgenoemde aanvaller mag overigens wel opdraven bij Jong Oranje. Bondscoach Erwin van de Looi maakte onlangs zijn selectie voor het EK van komende zomer bekend. Na afloop van het eindtoernooi maakt Van de Looi een einde aan zijn termijn als bondscoach, waarna Michael Reiziger het overneemt. Naast Brobbey behoren overigens ook Devyne Rensch en Kenneth Taylor tot de selectie van Jong Oranje.

Programma Nederland

Voor het Nederlands elftal geldt dat er in juni wedstrijden in de Nations League op het programma staan. In de halve finale neemt Nederland het op tegen Kroatië. Het duel staat op woensdag 14 juni op het programma. De andere halve finalisten zijn Spanje en Italië en daarmee zijn dat dus ook potentiële tegenstanders van Nederland in de finale. Mocht Oranje winnen van Kroatië, dan speelt het op zondag 18 juni de finale.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.